välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ekar identifiering

Postad av : Jan-Olof Stoor

Från graciösa Live Oak i söder med sin hårda blanka vintergröna blad och långa knotiga grenar som ofta är täckta med spanska Moss till Bur ek Mellanvästern prärier, som vanligtvis växer i små isolerade "öar" bland en gräsbevuxen slätt, ekarna är en fascinerande och en flitig familj av träd

Du behöver:. .
badkar med hett vatten
Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

Identifiering med Leaf

Var säker på att du har en ek. Leta efter ekollon, som är ett säkert tecken. Men glöm inte att ekarna har en enkel motsatt blad som är längre än de är breda. Ofta Bladen är flikiga med lober släta kanter eller pensel.

Röda och vita Oaks

ekarna kan kortfattat delas in i två undergrupper, den vita ekar och den röda ekarna. För att göra detta måste man ta en närmare titt och se om bladet är slät flikiga med försänkningar eller pensel, flikiga också med indrag. I söder hittar du också några ekar med långa elliptiska blad utan indrag. Dessa är indelade efter om kanterna är släta eller pensel.

Two White Oak Undergrupper

Bland de vita ekarna finns de ekar som är djupt flikiga blad. Dessa inkluderar vit ek, post ek, Bur ek och overcup ek (även kallat ett träsk ek), medan kastanj ek, levande ek och vide ek har länge elliptiska blad utan indrag.

Vit, Post, Overcup och Bur ekar

Samtliga dessa träd har flikiga blad med djupa försänkningar. Den vita ek identifieras genom enhetliga lober än djupt dissekera bladet. De andra tre ekarna inte är enhetliga i utseende. Inlägget ek har en djup central indrag, medan overcup och Bur ekar inte. Den overcup ek har små fördjupningar, medan Bur ek har ett blad med djupa försänkningar som är mycket bred vid toppen av bladet.

Live, pil och kastanj ek

Live Oak utmärks av vintergröna blad som är tjocka, läderartade och vitaktig undertill. Willow ek och kastanj ek är lövfällande. Det Willow Oak har en lång smal blad som liknar en pil, medan kastanjen ek har en stor, oval blad med rundade kanter.

Red Oaks

De vanligaste träden i denna gruppering är röd ek, röd ek, svart ek och pin ek. Dessa är borst tippas blad med många djupa inbuktningar runt bladet. Den svarta ek är lätta att särskilja läderartade blad, är håriga på undersidan. Den röda ek identifieras genom sin klocka form vid basen, och en lång och smal lob vid terminalen slutet. The Scarlet och pin ek har en jämn form men stiftet ek har djupa försänkningar, medan den röda ek inte.

    Previous:nothing
    Next:gör väte leder värme?
    
    Copyright © 2011 give2all.org