välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör det själv 9 volt LED-ljus

Postad av : Annika Hultén

Lysdioder, eller LED, är strömsnål belysning som används i många tillämpningar idag. Lysdioder har ingen glödtråd, som kan bränna ut, varför de håller längre än glödlampor glödlampor. Lysdioder genererar också mycket mindre värme än glödlampor. Av dessa skäl är lysdioder används i applikationer där glödande glödlampor har uteslutande använts tidigare. Det är därför möjligt att skapa en ljus, t. ex. en ficklampa eller lyser med hjälp av ett nio-volts strömkälla.

Hur fungerar en lysdiod Work?

En lysdiod fungerar genom att ha ström från en del av dioden, anoden, till den andra, som katod. Nuvarande bara flöden till en diod om anodspänning är högre än katoden spänning, så det är viktigt att uppmärksamma vilken elektrisk bly som är vilken. Katoden elektrisk kabel är ansluten till den större, städ-formade objekt inuti lysdioden.

När tillräcklig spänning till den elektriska kablar en LED kommer LED omvandlar elektrisk energi till synligt ljus. Men det är också viktigt att inte överskrida den högsta spänning på lysdioden, eller lampan gå sönder i förtid på grund av överhettning.

Göra en LED ljus med en nio-volts strömkälla

För att skapa en LED-ljus behöver du följande:

Nine-volts strömkälla
Två trådar
Högspänning LED (som Radio Shack katalognummer 276-209)
Lödmetall och lödkolv
Elektriska tång
Små elektriska omkopplare (en SPST switch, som Radio Shack katalognummer 275-026 kommer att fungera)

Först klippa en av kablarna i två bitar. Strip en halv centimeter av isoleringen från ledningarna i båda ändarna på varje ledare bit. Därefter löda katod anslutning till ena änden av den längsta. Löd den andra änden av att ledningen till den negativa polen på nio-volts strömkälla.

Nästa, löda ena änden av den första korta kabeln till en av de elektriska anslutningarna på switchen. Löd den andra änden av att kabeln till den positiva polen på nio-volts strömkälla.

Löd andra kort tråd i ena änden till den andra elektriska anslutningen på switchen. Löd den andra änden av denna kabel till anoden anslutning av LED. Brytaren styr om kretsen är On "eller" Off "och LED tänds därefter.

    Previous:nothing
    Next:användning av en diktafon
    
    Copyright © 2011 give2all.org