välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad sparv fälla

Postad av : Camilla Näslund

Sparvar kan skapa problem för inhemska fåglar i ett område genom att inkräkta på deras utfodring webbplatser och häckning. Hemlagad sparv fällor är relativt okomplicerat att göra. Upprepande sparv fällor är utformade för att kunna fånga flera sparvar samtidigt, vilket gör det lättare att undanröja en sparv problem. Dessa är humana sparv fällor så att de infångade fåglarna att släppas på en annan plats

Material

Detta är en strävan som kräver en hel del material och verktyg. För denna process behöver du en halv tum tjock plywoodskiva, plast kanna, två 1,5 tums gångjärn, långa PRYDNAD skruvar, ytbehandling spikar, vingmuttrar, små brickor, 2 kvadratmeter av trådskärm material, plåtskruvar i 5 tums längd, 10 kvadrat inches av aluminiumplåt, flexibel tråd, en plastfilm kapsel och 4 tums diameter PVC-rör. Det finns ett antal grundläggande verktyg som du behöver samt bland annat tenn snips, ett pussel, tråd klippning tänger, metall-fil, skruvmejsel, hålsåg, nål tång näsa, borra, spikar tak och en standard hammare.

grundkonstruktion

Klipp plywood storlek med sticksåg, så att färdiga mått för ramen är 18 inches med 10 inches med 5 inches. Den valda behållaren ska passa in i 5 tum bredden på ramen, men kan vid behov kapas. Plast tuttar är idealiska eftersom de kan skära till. Prova att arbeta med ljus träslag som furu, så att fällan kan lätt bärbar. Ett måttband kan behövas för att få rätt dimensioner. Borra hål att rymma kannan och filmburk.

Kanna Konstruktion

Borra två hål i behållaren så att den kan skruvas på plats. Upprepa processen med filmburk. Den filmburk bör vara nedtyngda, men bör inte väga mer än sparven. Dessa två behållare skapa en motvikt som gör att sparven att komma in i fällan och sedan hoppade ner i fällan. Det som gör denna fälla koncept unikt är att det återställs efter sparven släpps ner i fällan så att många fåglar att bli fångad. Den PVC-slangar som är ansvarig för kanalisera de infångade sparven i huvuddelen av fällan. När fällan återställs, är sparven instängd.

Entry Way

Se till att du skapar ett sätt att öppna den fälla för frisläppandet av sparvar. En gångjärnsdörr är det mest effektiva sättet att öppna baksidan av fällan för övergång eller för rengöring. I farstun bör spärren stänga tät för att hindra sparvar för att fly när de fångas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org