välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur Satelliterna sänder information under naturkatastrofer

Postad av : Ulf Friberg

Satellit Basics

En satellit är en av människan skapad objekt som kretsar eller finns i ett fast mönster runt jorden. Satelliter består av kommunikationsutrustning, ett styrsystem för manipulation från markpersonalen, och en strömkälla. Satelliter kommunicerar via antenn, radiosändare och mottagande utrustning och batterier. Satelliter skicka information ned till en ledningscentral och ta emot information i processer som kallas downlinking och uplinking, respektive.

Satelliter använder också drivkrafter till stöd vid manövrering sin ställning för att skydda och samla information. De får behålla två typer av banor: låg bana runt jorden eller en hög höjd geostationär bana. I det senare är en satellit kan rotera identiskt med jordens rotation.

Transmission vid naturkatastrofer

Satelliter överföra information under naturkatastrofer genom att använda bildteknik samt deras ombord kommunikationsutrustning. Som framgår av det japanska Office of Natural Disaster and Rescue, kan en satellit ta bilder av platser människor inte kan nå under en katastrof. Satelliter kan samla bilderna med sina ombord kameror och nedlänk informationen till ledningscentralen. Eftersom satelliterna är mycket högre än luftfartyg, deras uppgift är inte hämmas av vädret.

Som satelliterna samla bild-och miljöinformation kan de nedlänk data till första svar organisationer, myndigheter och andra offentliga sammanslutningar säkerhet. Däremot kan downlinking störas av atmosfäriska förhållanden (t. ex. regn, luft statisk) eller tillstånd ledningscentralen satelliten försöker nedlänk till (e. g. bas lamslagen av jordbävningen eller strömavbrott. ) Satelliter kan överföra till flera typer av mobila stationer (t. ex. skåpbilar, båtar, flygplan, satellit-telefoner) som kan studsa downlinked information via andra satelliter. Denna kedja kommer att skicka informationen vidare till de kanaler som krävs trots grundläggande frågeställningar downlinking.

Två typer av satelliter som sänder information är kommunikationssatelliter och jordobservation. Vädersatelliter används också av myndigheter för att upptäcka förändringar i vädermönster som kan leda till orkaner, tyfoner och andra katastrofer.

Satellittelefoner

Under naturkatastrofer kan satellitteknik även användas på särskilda telefoner. En satellit telefon är en portabel telefon som kommunicerar med hjälp av satelliter i omloppsbana i motsats till mark mobilmaster som mobiltelefoner. Satellittelefoner sända en signal till och ta emot en signal från satelliten som används. Satellittelefoner anses mycket effektiva vid naturkatastrofer, eftersom de arbetar globalt och kan fungera under ett strömavbrott i en byggnad eller ett stort geografiskt område.

    Previous:nothing
    Next:hur aktivt kol vattenfilter arbete
    
    Copyright © 2011 give2all.org