välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder remskivor för att få mekanisk fördel

Postad av : Valon Istrefi

Mekanisk fördel är förhållandet mellan utgående kraft av en maskin till ingången kraft. Om utgående kraft är större, mäter mekaniska fördelen minskningen i kraft som krävs för att utföra arbete. För remskivor är avvägning för att denna fördel med att tillämpa mindre kraft under en längre lina eller rep. Till exempel, en mekanisk fördel med 2:1 innebär att avdragaren utövar halva kraft hon skulle ha haft att utöva utan att använda en trissa system, men måste dra dubbelt så lång linje för att flytta lasten på samma avstånd som tidigare.

Du behöver:
Rep eller snöre
. Två skivor.
Krok i storlek beroende på remskiva bur.


1.
Fäst en remskiva för lasten som skall lyftas. Remskivan bör fortfarande kunna snurra fritt och stödja lastens vikt av en linje passerar genom denna.
2.
Bifoga en annan ledaren för att ett stöd placerad ovanför lasten. Ju mer lodrätt två remskivor, desto effektivare kommer systemet att bli. Med andra ord, kommer att tvinga inte slösas bort på laterala dra.
3.
tråd linjen, rep eller en kedja över toppen trissa (så att linjen passar in i trissa: s hjul lund, förstås) och sedan ner under lasten-anslutna trissa för att passa i sitt spår underifrån. Kallar detta slutet av raden End A.
4.
Fäst en krok till botten av buren encasing toppen trissan. Kroken bör vara tillräckligt stor för att knyta till slut knyta End A till.
5.
Trådändan A från undersidan av botten trissa upp till kroken du bara sätta på plats under den översta remskiva. Linjen är nu dubblade upp. Med andra ord, det finns en lång rad som härstammar från den övre trissan till botten remskiva, och det finns en lång rad stiger från botten trissan till toppen remskivan (till andra krok). Betydelsen av denna fördubbling upp är att för att lyfta lasten ena foten, skulle de två längder av linjer mellan remskivorna har var att förkorta ena foten. Därför skulle avdragare i andra änden av linjen måste dra ut två meter lina. Avdragare lyfter nu lasten genom att dra i End B.

tips och varningar


  • Ju mer du dubbelt upp repet mellan lasten och ett stöd, desto mer mekanisk fördel du skapar. Lyftar kommer med separata block (encasements) av remskivor, så att linjen kan dubblas upp flera gånger. Ett sådant system kallas ett block-och-tackla hissa. Bilder av en sådan lyftanordning kan hittas på Lock Haven länken nedan.
    Previous:nothing
    Next:livscykel plasmodiophora
    
    Copyright © 2011 give2all.org