välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar kalciumhydroxid

Postad av : Stefan Svensson

Kalciumhydroxid är ett vitt pulver med den kemiska formeln Ca (OH) 2. Kalciumhydroxid är också känd som släckt eller släckt kalk. Kalciumhydroxid används i metallurgi, i glas och papperstillverkning och avloppsanläggningar avloppsrening. I lösning kalciumhydroxid är mycket frätande och grundläggande, med ett pH över 12. Förekomsten av kalciumjoner är oftast upptäcks med hjälp av en kemisk reaktion med natriumkarbonat: reaktion Na2CO3 + Ca (OH) 2=CaCO3 + 2NaOH. Vit fällningsmedel kalciumkarbonat (CaCO3) vänder lösningen mjölkig.

Du behöver:
Bägare, 25 ml
. Natriumkarbonatlösning, 5 till 10 procent.
Plastpipetten.


1.
Häll ca 10 ml av provlösningen i bägaren.
2.
Klipp till en bit av pH papper cirka 1,5 inches lång.
3.
Doppa ena änden av pH pappersremsan i provlösningen för 1 eller 2 sekunder, och ta ut det. PH-papper kommer att ändra färg.
4.
Jämför färgen på pH-papper med pH-skalan är utskrivet på pH-papper pack och tilldela lösningens pH-värde i enlighet därmed. Om provlösningen pH på 12 eller mer, är urvalet en natriumhydroxid, vidare till nästa steg
5
Fyll plastpipetten med natriumkarbonatlösning och tillsätt 1 3. . mL av det i bägaren. Om lösningen i bägaren blir mjölkaktig (på grund av den vita fällningsmedel), är urvalet förening kalciumhydroxid.

Tips och varningar


  • kalciumhydroxid kan orsaka allvarliga hud-och ögonirritationer-Använd alltid handskar och skyddsglasögon när du arbetar med det
  • .

    
    Copyright © 2011 give2all.org