välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan få en mekanisk fördel med remskivor

Postad av : P-O Lennartsson

Mekanisk fördel är förhållandet mellan kraft produktionen med en maskin till kraft-ingången. I fråga om remskiva, är den utmatade gjort större än den kraft som ingång genom att fördubbla upp linjen. Med andra ord, förstorar den kraft. Den avvägning för mindre behövs input kraft är att mer lina måste dras ut för att lyfta en last på samma avstånd. Som en spak, motsvarar den kraft gånger längden över vilken kraft tillämpas förblir konstant, så energin i energi ut (inte står för förlusten från friktion).

Du behöver:
Två dubbelverkande block och blockskivor
. Line, rep eller snöre.


1.
Köpa två dubbel-block och blockskivor (se Resurser avsnitt).
2.
Fäst ett av blocken till last som ska lyftas. Blocket kommer att ha två öljetter. Fäst lasten till blocket genom ett av dessa öljetter.
3.
Häng andra blocket till ett stöd ovanför lasten, återigen med hjälp av någon av de två öljetter.

4.
tråd slut En av linjen som du använder genom en av de två hjulen i den hängande blocket. Att det kommer att passa in i spåret av hjulet, ta kontakt bara med den övre halvan av hjulet.
5.
Rita slut En ner och igenom en av de Brytskivor av blocket bifogas lasten. När linan är sträckt kommer linjen att få kontakt endast med undersidan hälften av trumman.
6.
Trådändan A upp över den andra remskivan den hängande blocket, sedan nedåt under den andra remskivan av lasten-bifogade block.
7.
trådändan A upp igen till hängande blocket, och anbringa den på blocket genom öglan på undersidan. (Varje dubbla kättinglyftblock i källan länkarna nedan har en ögla både på toppen och botten. ) Trumman är nu färdig att användas. Dra slutet B på linjen kommer att ge en mekanisk fördel med 4:1.

Tips och varningar


  • flera hjul i block, desto mer kan du dubbelklicka upp linjen mellan lasten och stödet ovan. Till exempel, om båda blocken hade tre Brytskivor varje istället för bara två, kunde linjen dubblade upp sex gånger istället för fyra, vilket ger 50 procent mer mekanisk fördel.
    Previous:nothing
    Next:hur man fixar ph i vatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org