välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan ge för vilda fåglar

Postad av : Valon Istrefi

Främjande av fåglar i din trädgård eller på din fastighet på ett ekologiskt förnuftigt sätt innebär något mer än att se massor av locket och ett brett utbud av mat källor. Medan trädgård butiker erbjuder en häpnadsväckande mängd utsmyckade, ibland tveksamma fågeln accouterments, alltid komma ihåg att vilda djur gör bäst när förlitar sig på sina egna instinkt och anpassningsförmåga

Du behöver:
Tillval:.
Holken.
Fågelbordet.
Fågelfrö.


1.
Skapa en varierad, skyddande rik livsmiljö för fåglar och andra vilda djur. Plantera inhemska växtarter är en bra strategi, eftersom de sannolikt kommer att locka inhemska fåglar som täckning och som ett livsmedel resurs. Samla olika busk-och trädarter som producerar en mångfald av livsmedel och skyddsrum under hela året kommer att avsevärt förbättra din varvets aviär överklagande. Blommande växter locka både nektar hungriga kolibrier och pollinerande insekter som många fåglar målet. Foster en bred fruktkroppar schema: Sommar fåglar kan kalasa på björnbär, medan invandrare kommer att uppskatta din sena säsongen rönn eller madrone frukter. Under lämpliga geografi, som den övre Mellanvästern kan en koppling av inhemska gräs lockar markhäckande fåglar.
2.
Bygga en holk på din egendom. Du kan bygga din egen --- De är oftast enkla i sin design och konstruktion --- eller skaffa en färdig modell. Funktioner som dränering och ventilation hål, ett skydd och sluttande tak och ingen abborre-håller på utsidan, som Cornell Lab of Ornithology rekommenderar, är centrala. Sådana "fågelholkar" ett komplement till den naturligt förekommande skyddsrum av cavity-häckande arter som hackspettar och Bluebirds, som ofta är knappa i ansiktet av mänskliga utvecklingen och livsmiljö modifiering.
3.
Scatter de fallna kvistar, grenar, barr, bitar av bark, löv, djur päls och hår och andra organiskt material som används av fåglar i byggandet av bon. Uppmuntra spindlar i din trädgård kan också ha fågelskådning fördelar: Kolibrier och andra mindre fåglar använder spindeldjur "silke att bygga små, följsam bon
4
Locka fåglar med mat och vatten. . . Fåglar kan göra bra förvärv egna bestämmelser, men många fågelskådare och andra naturintresserade njuta fastställande fågelfrö och bad att dra arter i sina varv för observation och estetik. Fågelbord och fågelfrö kommer i många former, från plattformar av spruckna majs och solrosfrön till specialiserade socker-lösning kärl för kolibrier. Den Cornell Lab of Ornithology rekommenderar att placera matare inom tre meter från fönstren, så att fåglarna inte kan få nog flyghastighet att allvarligt skada sig mot glaset. Dessutom position matare nära nog att vegetativt kvinnojour att fåglar lätt kan gå i pension, men inte så nära att underlätta tillträdet genom plundrande ekorrar eller underprissättning katter.

tips och varningar


Placera
  • några raptor cut-outs på större fönster för att minska kollisioner med vilda fåglar. Håll din katt inomhus, om möjligt.
  • alltid hålla dina fågelbord och fågelbad rena för att förhindra spridning av sjukdomen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org