välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skriver zinksulfat

Postad av : Stefan Svensson

För att skriva formeln för zinksulfat, är det först nödvändigt att veta vad det är. Zinksulfat är en förening av zink, svavel och syre. Om det inte har ugnstorkade, kommer den att innehålla "kristallvatten". Zink, svavel, syre och väte (från vattnet) är alla element. Den minsta partikel i ett element kallas en atom. Atomer bildar molekyler. Zinksulfat existerar som molekyler. Även molekyler är uppbyggda av laddade atomer, finns det ingen övergripande eller netto kostnad till dem. Att veta detta gör det möjligt att skriva formeln för zinksulfat.
1.
Lär dig förkortning tecknet för zink. Det kemiska tecknet för zink är Zn. Föreningar hålls samman på grund av elektriska laddningar. Zink former "joner" med en avgift på plus två. Detta beror på zink förlorar två elektroner, vardera med ett minus en avgift, när bildar föreningar. Zinkjoner är skrivna som Zn u207A u00B2. När du skriver föreningar, dock är det inte brukligt att omfatta avgifter om inte särskilda skäl att göra det, eftersom föreningar har alla sina avgifter balanserad ut, så att de är neutrala.
2.

Läs symbolen för svavel och syre, som är S och O, respektive. Svavel kan ha en mängd olika valenser, en term som hänvisar till hur många elektroner lätt kan förloras eller vinnas genom en atom i samband med skapandet föreningar. Det finns åtminstone tre olika valenser för svavel. Syrets valens är minus två. Sulfat formel är SÅ u2084 u207B u00B2. Eftersom syre är minus två och det finns fyra av dem, som lägger på minus åtta. Men den totala avgiften är endast minus två. Svavel i sulfat har en valens på plus sex.
3.
Bestäm formeln för vatten. Vätgas symbol är H. Vätgas har en valens på plus ett. Alla vet formeln för vatten är H u2082 O. Detta beror på att syre minus två kräver två väteatomer plus en att balansera avgifter.
4.
Skriv zinksulfat formel. Eftersom zink har en plus två och sulfat har ett minus två, de avgifter avbryta när formeln för zinksulfat är ZnSO u2084. Det finns inget enkelt sätt att veta formeln för zinksulfat plus kristallvatten. Kemi böcker avslöja finns det sju vatten kristallisering.

Skriv ner formeln för hydratiserat zinksulfat: ZnSO u2084 u00B7 7H u2082 O. Det korrekta namnet för denna struktur är zink sulfatheptahydrat.

Tips och varningar


  • Oregon State University's Valley bibliotek ger en speciell samling föreläsning videor på temat valens av nobelpristagaren Linus Pauling (se Resurser).
    
    Copyright © 2011 give2all.org