välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur omvänd osmos system fungerar

Postad av : Valon Istrefi

osmos

Omvänd osmos är en process som används för att utföra vissa kemiska processer och är en populär metod för destillering och vattenrening. Osmos själv är överföring av partiklar genom en penetrateable barriär, en semi-membran av något slag. I grund och botten, normal ämnen, säger två olika typer av flytande, kan kombineras med krafter allvar och rörelse som de med våld blandas i samma bägare. En alternativ metod för vissa ämnen är att placera dem tillsammans, åtskilda endast av ett semi-barriär och låta kemiska rörelse ämnen att blanda själv.

Osmosis regel bara går en väg. En flytande kommer att förmedla några av sina egenskaper till andra flytande över membranet, men inte vice versa. Detta fungerar på grund av egenskaper hos ämnet innebär. Osmosis uppstår i dessa fall tills de två vätskor nå någon form av balans, en av endera substansen eller tryck, beroende på hur deras atomer rör sig och hur de kan interagera med varandra. Rent vatten, till exempel, kommer att migrera några av sina vattenmolekyler över till en salt lösning tills trycket mellan de två är utjämnad. Andra ämnen kommer att utbyta olika atomer bas på sina egna kvaliteter.

Omvänd osmos Theory

Målet med omvänd osmos är alltså att separera partiklar av vissa vätskor från varandra. Denna process använder också ett membran, men dess mål är inte att låta vätskor utbyte ämnen men behålla ämnen från att tränga igenom. I system för vattenrening, är att målet bara vattnet att passera genom membranet och håller alla andra typer av partiklar i schack. Vissa system använder endast en speciellt utformad membran för detta, medan andra också gälla en elektrisk laddning i membranet för att hjälpa den hålla tillbaka vissa av de mindre partiklarna.

Vattenrening och RO

Dessa membran är speciellt utformade för att ha små hål, tillräckligt liten för att låta endast vattenmolekyler passera och fortsätta vidare till andra filtreringssystem. De större partiklarna hålls tillbaka och omfatta delar av andra biomatter som kan orsaka lukt, patogener eller bakterier som kan visa sig farliga för människor, och mineraler som påverkar smaken.

Hur bra omvänd osmos (förkortas ofta till RO) är beror helt på membranet använda filtret. Det finns ett stort antal olika filtertyper som använder många olika ämnen för att uppnå deras effekter och deras effektivitet nivåer kan variera. Vattentemperatur och vattentrycket är också mycket viktigt, eftersom de lätt kan påverka minut förflyttning av vattenmolekyler genom filtret. För mycket tryck, och membranet kommer inte att kunna stoppa oönskade partiklar så lätt. Filtren själva också måste bytas regelbundet för att säkerställa korrekt renhet.

    Previous:nothing
    Next:propan vs bensin generator
    
    Copyright © 2011 give2all.org