välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur skörden Nightcrawlers

Postad av : Jan-Olof Stoor

När du är en framgångsrik vermiculturalist eller mask-odlare, alltid du börjar få fler maskar än du kan hantera. Vid den punkt då Nightcrawlers är trevliga och fett, du kan skörda några maskar för dina vänner eller sälja en del av för att som intresserad nybörjare mask jordbrukare eller fiskare.

Även om du kan säkert bara sticka in handen i masken bin och ta nävar maskar som en skörd metod gör detta ofta maskar paus. Uttagningen metod som beskrivs här, å andra sidan innebär den maskar bevaras bättre och du förlorar färre.

Du behöver:
Latexhandskar
. 2 tomma och rena grunda behållare, såsom plast oljetråg.
Worm bin med fett Nightcrawlers redo för skörd.
Skala (tillval).
Resor behållare.


1.
Ta på latexhandskar.
2.
Ta ut det översta lagret (några inches eller så) sängkläder från masken bin och placera den i grunt pan. Den Nightcrawlers kommer att vara i det här lagret.
3.
Arbeta i en ljus yta (antingen solljus eller artificiellt, men ingenstans varm) för att hålla masken under sängar, plocka ut sängkläderna bitar från maskar. Fortsätt tills alla du har i pannan är maskar.
4.
Väg dessa maskar, om du säljer till exempel ett halvt kilo maskar. Subtrahera vikten av den tomma pannan för att få den verkliga vikten.
5.
Placera maskarna i deras resa behållare och ersätta sina sängkläder på dem för att hålla dem fuktiga.

tips och varningar


  • Om du behöver ett steg bort från projektet, täck över maskar med strö för att hålla dem fuktiga.
    Previous:nothing
    Next:mänsklig reaktion till elektriska stötar
    
    Copyright © 2011 give2all.org