välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om ruby kristallen

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tvåa i hårdhet bara diamanter är ruby på toppen av pyramiden ädelsten. Sin djupröda färg åberopar kärlek, passion och livslust. I smycken, är dess skönhet oöverträffad, men rubiner är också emotionell och stenar helande samt

Egenskaper

Ruby kristaller är medlemmar av mineral familj av korund, som består av aluminiumoxid. Förekomsten av krom gör Crystal Red. Den blå sorten av korund är safir. Den ruby priser en 9 på Mohs skala av hårdhet. Vissa rubiner har inneslutningar av titanoxid, som orsakar ljus för att skapa en stjärna effekt. Dessa kallas "stjärna rubiner".

Historia

nämns i Bibeln flera gånger, har ruby kristaller hyllats som ädelstenar genom historien. De gamla egyptierna ansåg ruby en helig sten av solen gudinnan Sekhmet. Rubiner ansågs blir mörkare i färgen när fara var nära.

Helande egenskaper

ruby kristall är röda av en anledning. Det symboliserar livets blod och har använts för att hjälpa till med cirkulationen, värmer upp i armar och öka libido. Ruby är trots allt en sten av passion.

Metafysiska Properties

Rubiner balansera chakra-systemet och kroppens energifält när den placeras på hjärtchakrat. För att avvärja mardrömmar, placera en rubin under kudden. För barns mardrömmar, lägga den under madrassen för att förhindra förlust eller svälja. Rubiner är också hem beskyddare och öka affärsmöjligheter, särskilt för dem som är egenföretagare.

Intressant fakta

Rubiner är månadssten för juli och stenen för stjärntecken i Väduren. Det sägs att ruby kunde kokande vatten. Gamla grekerna trodde att stenen kunde smälta vax, medan i det medeltida Europa, skulle bära en rubin locka varulvar och därför inte var en lämplig sten att bära.

    Previous:nothing
    Next:vad är konstellationen cancer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org