välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel plasmodiophora

Postad av : Magnus Ekblad

Plasmodiophora brassicae är en FÄRGLÖSA, en mikroorganism som utvecklar inne växtvävnad orsakar tillväxt av sårskorpor eller gallbildningar. Det orsakar klubb rot i medlemmar i cruciferie (senap) familj som inkluderar rädisor, rovor, collards, broccoli, brysselkål blomkål, kålrabbi och kål. Kemiska behandlingar för att kontrollera plasmodiophora är alltför dyra eller förorena marken. Ansträngningar görs för närvarande görs för att utveckla cruciferae sorter som står emot sjukdomen

Range och symptom

Plasmodiophora brassicae infekterar mer än 200 arter av både vilda och odlade medlemmar av senap familj över hela världen. Det är tänkt att infektera ca 10 procent av mark växer dessa grönsaker.
Infekterade plantor finns ofta i låg, våta områden av ett fält. De plantor vissnar, så småningom bladen gulnar och dör. Små, knut-liknande gallbildningar form, blir så småningom lång, spolformad klubbar på både primär-och sidorötter. Rädisor och rovor har insjunkna svarta lesioner på rötterna snarare än klubbar.

Vilande tillstånd

Plasmodiophora brassicae, som under flera år var tänkt att vara en typ av svampar, är en parasit som inte kan leva utan en värd. Det överlever självständigt i marken i en vilande form för sex till åtta år.

Hur den smittar

Plasmodiophora infekterar sin värd med asexuella sporer. De sporer rör sig med hjälp av en svans-liknande flageller som BETÄCKA utvecklingsländerna yttre cellerna i rothår med amöba-liknande celler.
plasmodia i en smittad anläggning så småningom släppa en ny generation av vilande sporer tillbaka till jorden för att invänta lägligt ankomsten av en annan rot värd.

utveckling av Infection

amoebid celler plasmodiophora samman till en massa av celler som kallas en Plasmodium.
Plasmodium släpper växthormoner som orsakar kortikala celler i den mottagande växten kan växa upp till 20 gånger sin normala storlek. Kortikala celler är mjuka, yttre celler av rötter, stjälkar och blad.
Plasmodium delar vidare, vilket angränsande celler att växa. Kluster av dessa utvidgade celler form "kankheitsherd," även känd som klubb root.
Några av amöboid celler invaderar kärlvävnaden som transporterar vatten från rötter. Eftersom dessa celler förstoring de inte kan transportera vatten. Infektion av vaskulära celler gör att plantan vissnar. Dessutom kan plamodiophora infektera cambrial celler som ansvarar för den sekundära växternas tillväxt.

Störa livscykeln

Plantera inte är medlemmar i senap familj i fält som har en historia av klubb rot i minst fem år .
För att minska intensiteten i plasmodiophora satte 1. 500 hundratals osläckt kalk (kalciumhydroxid) per hektar innan växterna är inställda.
sjukdomen förvärras om marken är våt efter plantering. Använd bara tillräckligt med fukt för att fröna att gro.

    
    Copyright © 2011 give2all.org