välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

natrium metasilicate faktablad

Postad av : Jeanette Morales

Natrium metasilicate, som huvudsakligen används i rengöringsmedel, är en mycket alkalisk (har hög pH-nivån) ämne som är oftast vita, luktfritt, kornigt och fritt flytande. Det är inte ett brännbart material förvaras vid normala temperaturer. Natrium metasilicates är vattenlösliga i granulatform

Produktion

Natrium metasilicate produceras genom att kombinera kaustik soda med flytande natriumsilikat i en ugn. Den lösning som torkas och som lämnar metasilicate.

Använder

Natrium metasilicates används i en mängd olika rengöringsmedel. Medan inte ett rengöringsmedel i och för sig, men det förbättrar prestanda andra rengöringsprodukter.

Hälsorisker

På grund av hög alkalinitet av råformat, exponering för natrium metasilicate kan ha olika effekter från mild irritation på hud, ögon och lungor (vid inandning) till och med kemiska brännskador.

Miljöpåverkan

vid utsläpp i vatten källor finns potentialen för toxicitet för vattenlevande organismer, även om riskerna minska med större utspädning av metasilicates. Natrium metasilicates kommer att bryta ner i en löst ofarlig kiseldioxid form.

Säkerhet

För att undvika eventuella skador, är det bäst att använda skyddsutrustning, inklusive skyddsglasögon och handskar när hantering natrium metasilicate.

    Previous:nothing
    Next:Var pärla Cresent fjärilar leva?
    
    Copyright © 2011 give2all.org