välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om Chipmunks

Postad av : Jan-Olof Stoor

Chipmunks kan förtjusande varelser att titta på, vare sig i din trädgård eller på en TV eller filmduken. Det finns många olika typer av gänget, men alla kan ses samla mat och scurrying runt, ibland i områden som delas med människor. Detta samspel mellan gänget och människor har lett till många skildringar av dessa söta djur, men när verkliga gänget och människor möts, kan problem uppstå

Identification

Gänget är medlemmar i ekorre familjen däggdjur. Det finns 25 jordekorre arter. Chipmunks varierar från grå till röd-brun och har ränder som suppleant i ljusa och mörka färger. De minsta arterna av jordekorre är bara 7 inches långt och väger 1 oz. , Medan den största ligger 11 inches lång och tips skalorna på ungefär u00BC lb Alla gänget har stora kindpåsar. Chipmunks "tala" med hjälp av högfrekventa visselpipor och kvittrar.

Läge

De flesta jordekorre arter finns i Nordamerika, från Kanada till Mexiko, men det finns en asiatisk art som sträcker sig från centrala Ryssland genom Kina och Japan. Den östra jordekorre dominerar området öster om Mississippifloden, flera arter av gänget bor väster om Mississippi. Chipmunks kan leva i flera olika miljöer, men ofta finns i pensel land eller vid kanterna av skogar. Chipmunks också njuta förorts bakgårdar och kan även bo i stadens parker.

Livsstil

Gänget bor på platser där de kan lagra mat som de bär i sina stora kindpåsar. Dessa inkluderar buskar och loggar, samt hålor som gänget gräva ur marken. Chipmunks äter frön, nötter, bär och ibland insekter och fåglar. Chipmunks som lever i urbana miljöer kommer också att äta livsmedel, såsom chips och bröd. Chipmunks är solitära varelser med interaktion i allmänhet endast ske under parning och mellan en mor och hennes kull.

Interaktion

gänget ha positiva effekter på miljön. Genom att plocka upp och lagra mat, distribuera de frön och svampsporer i hela ekosystem där de bor, att uppmuntra till nya tillväxt. De ger också en källa till mat för köttätande djur. Tyvärr kan gänget sänder också sjukdomar, särskilt om människor interagerar med dem --- jordekorre bett, förutom att vara smärtsamma, kan leda till bakteriella infektioner. De kan också gräva upp trädgården, men det finns enkla metoder för att hålla gänget borta från planterade lökar och fröer (se Resurser).

Kultur

Gänget är populära djur i barnprogram. Disneys tecknade gänget "Chip 'n Dale" är stjärnorna i många animerade kortfilmer och barnens TV-serien "Chip' n Dale Rescue's Rangers. "Andra berömda animerade gänget omfatta pipig sång trion," Alvin och gänget "Ett CGI-animerad film featuring Alvin och hans vänner gavs ut av 20th Century Fox 2007 och en uppföljare," Alvin och gänget 2. The Squeakuel, "är planerad.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en marin motor
    
    Copyright © 2011 give2all.org