välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om skala insekter

Postad av : Jan-Olof Stoor

Skala insekter är små varelser som ser ut som om de har inga ben. De fäster sig vid träd, buskar och även krukväxter och foder bort av SAP. Detta kan orsaka allvarliga skador på anläggningen med tiden, så skala insekter anses ofta skadedjur. Många skala insekter kommer att producera en klibbig substans som kallas honungsdagg, som samlas upp av myror och getingar. Skala insekter är indelade i två huvudtyper-mjuk och bepansrade insekter skala. Deras populationer är normalt regleras av rovdjur, såsom nyckelpigor.

Funktioner

Ett gemensamt drag som delas av de flesta skala insekter är en lång mun som är tubelike och många gånger längre än insekten själv. Med den kan felet få tillgång till inre sav av en växt och suga upp för att ge näring själv. Armored skala insekter har förmåga att bilda ett skyddande skal över sin kropp. Honan lägger sina ägg på en anläggning och sedan skalet kommer att hålla äggen säkert under vintern. under våren kommer dessa ägg kläcks i vad som bäst beskrivs som "sökrobotar". De unga kommer att migrera till andra växter till foder och utsöndra sitt eget täcker, i processen att bli av med sina ben.

Armored

Beroende på var i USA du bor, kommer du att stöta olika arter av insekter skala , av vilka det finns över 8. 000. En av de mest produktiva och utbredda kallas San Jose skalan och det är ett stort problem för frukt och skugga träd och buskar landskapsarkitektur för prydnadsändamål. Dessa insekter visas cirkulär och svart så fort de har bosatt sig på en värdväxt och inte längre än 1/16th av en tum. Oystershell skalor är formade som sin namne och är bruna. De är kända för att livnära sig på över 120 olika typer av träd och buskar.

Typer

Andra vanliga bepansrade skala insekter omfatta tallbarr skala, benved skala, enbär och skalor odört. Den tallbarr typ är helt vit och formad som ett ostron hölje. De är parasiter av tall och gran, som är en särskild olägenhet för julgran arter. Denna typ av skala kan täcka den barr ett träd och få det att verka vit. Den benved skala är en besvärlig insekt som fäster vintergröna träd. Juniper skalor och skalor odört föredrar att äta på växterna att de är namngivna efter.

Soft

Soft skala insekter, i flesta fall större då bepansrade sådana, med utseende av små sköldpaddsskal. De kommer att skyla sig med vad som verkar vara vax och lägger sina ägg på våren. Den sökrobotar kommer att leta efter en lämplig plats att föda, men i många arter de inte förlorar sina ben och kan röra sig korta sträckor för att hitta en plats att tillbringa månader kallare vinter. Magnolia skala är en av de största skalan insekter, uppnå 1 /2 tum i längd. Företaget tillverkar massor av honungsdagg, liksom Fletcher skala, detta ämne stimulerar tillväxten av mögelsvampar som ytterligare skada värdväxt. En annan mjuk skala arterna är bomullslik lönn skala, som söker upp lönn arterna samt hickory, alm och alar.

Förebyggande /Lösning

Andra insekter som nyckelpigor och olika arter av getingar håller skala insekter i schack för det mesta. Nyckelpigor faktiskt kommer att leva runt en anläggning där skala insekter bosatta. Vilande oljor är en extremt effektiv behandling för skala insekter som tillämpas innan knopparna på trädet börjar växa när anläggningen är vilande i början av våren. Andra oljor kan användas i de varmare månaderna, men vissa träd är känsliga för dem. Olika former av insektsmedel kan utnyttjas när vågen insektägg har kläckts i sökrobotar men tidsramen för dessa anställs är liten. Oljor döda skala insekter i flesta fall genom att kväva dem som de tjänar till att blockera upp luften hål genom vilka de andas in.

    Previous:nothing
    Next:vad är ett verktyg klämma?
    
    Copyright © 2011 give2all.org