välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

polyetylen med hög densitet tillverkningsprocessen

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
badkar med hett vatten
. Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

Beskrivning

högdensitetspolyeten (HDPE) är en lång kedja polymer eller plast. Polyeten är den vanligaste formen av plast i världen och kan bearbetas på flera sätt att göra det tunt, flexibelt, fluffigt eller starka och hårda som med HDPE. HDPE används främst för trä-plast-kompositer som plast timmer. Det är också formblåsta för tillverkning av plastflaskor, såsom läsk flaskor.

Produktion

Produktion av trä-plast-kompositer är den vanligaste formen av HDPE tillverkning. Processen inleds med tre stora uppvärmda spillvattentank. Den primära tanken innehåller ett naturligt gasderivat heter etan. Etan är uppvärmd till långt över kokpunkten och sedan pumpas in i en blandning tank. Från den andra tanken kommer bensen, som i kombination med UV-strålning från overhead lampor, tjänar till att fungera som en kemisk i polymerisation av etan. Detta är, för alla avseenden, hur polyeten är gjord, men hur det behandlas nästa är det som gör det polyetylen med hög densitet. Den kemiska pumpas in en serie bred, ytlig styrelse-som metall tråg. Istället för att svalna, den kemiska tillagas på låg värme för att möjliggöra utsläpp av fångade luft och syre. Härifrån vågdalarna rinna ned i en rad upprätt metall gjutformar som innehåller strimlad träfiber. När får svalna i cirka åtta timmar, kan HDPE styrelser att skeppas till återförsäljare och grossister.

Flaska blåsning

Formblåsning är identisk med den produktion av trä-plast skivor fram till den punkt att HDPE avlopp från sammanträdet tråg. Det hålls i en lufttät uppvärmd tank, där en ventil sätter mätt dollops den på huvudet på en serie av kompressorer. Varje kompressor passar in i en metall form formad som en flaska. Medan kompressorn häller luft i formen, ballongflygning ut HDPE i formen, till en annan kompressor funktioner pumpa luft ur gjutformen så HDPE passar perfekt. En cirkulär rakkniv nedskärningar överskottet plast från chefen för kompressor, som sedan genomgår ett syrabad och ett separat vattenbad för att rengöra den eventuella kvarvarande rester för nästa användning. Slutet av kyla HDPE, som nu har samma konsistens som spackel, är stämplad i flaskans form mun och skruva upp. När det är svalnat helt, klyver mögel i hälften att släppa plastflaska i en behållare, där bor arbetarna rengör och polera bort eventuella kanter eller ojämnheter på flaskan.

    Previous:nothing
    Next:hur omvänd osmos system fungerar
    
    Copyright © 2011 give2all.org