välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av svetstrådar

Postad av : Annika Hultén

Svetstrådar används under svetsprocessen för att lägga till material i svetszonen. I vissa typer av bågsvetsning, är svetstråd också elektroden. Smälttråd består i allmänhet av samma material arbetsstycket är gjord av, tillsammans med flussmedel för att bistå med svetsprocessen. Svetstrådar är i regel i en elektrodhållare som isolerar svetsaren från elektrisk ström. Automatiserad svetsning system använder en kabel, som är en tunn, kontinuerlig svetstråd

svetselektroder

I de flesta typer av bågsvetsning fungerar svetstråd också som elektroden för att styra ljusbåge till svetsen plats. The American Welding Society (AWS) använder "E" prefix i klassificeringar svetstråd att märka svetstrådar som kan användas för bågsvetsning. För bågsvetsning metoder som inte använder en skyddsgas, är svetstrådar med ett flussmedel beläggning som används. Flödet förångas vid toppen av svetstråd, skapa en gas som driver luften bort från svetsen, vilket resulterar i en ren svets.

Stål svetstrådar

Den mest svetsat material är stål, och svetstrådar finns i många olika stållegeringar för att möta behoven i en viss tillämpning. Vanliga typer av stavar stål svetsning stål, låglegerat stål och rostfritt stål. Stål svetstrådar finns både med och utan flussmedel beläggningar.

Aluminium svetstrådar

Aluminium svetstrådar användas för delar svetsning av aluminium tillsammans, och är särskilt lämpade för svetsning olika aluminiumlegeringar tillsammans. Aluminium svetstrådar kan användas med standard bågsvetsutrustning, metall inert gas (MIG) Utrustning och TIG (TIG) utrustning.

Brons svetstrådar

Brons svetstrådar används för lödning tillämpningar, ansluta koppar andra metaller, och reparation brons och mässing delar. Lödning med brons svetstrådar ger ökad motståndskraft mot saltvatten korrosion.

Composite svetstrådar

Framsteg inom svetsteknik har lett till skapandet av sammansatta svetstrådar. Dessa stavar består av två eller flera skikt av material vars kombination ger en starkare, högre kvalitet svets. Flux kärna svetstrådar har flödet i centrum av svetstråd. Detta gör flux material som ska användas som kan avklinga om de sattes in på utsidan av staven. Metal-fyllda svetstrådar har en mild stål yttre lagret och fylls med en egen blandning av metallpulver för att möta de exakta legeringen behoven för ett program.

    
    Copyright © 2011 give2all.org