välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är den kemiska strukturen hos dextrometorfan?

Postad av : Charlotte Wannberg

Ett hosta-undertrycka ingrediens som finns i många receptfria läkemedel, dextrometorfan absorberas via mag-spåret, in i blodbanan och passerar blod-hjärnbarriären. När den passerar genom levern, producerar dextrometorfan metaboliten dextrorphan, vilket förmodligen åtminstone delvis ansvarig för medicinering neurologiska aktivitet

Du behöver:.
Badkar med hett vatten
Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

driftsform

Dextrometorfan inte verkar direkt på lungorna, men verkar genom hjärnan.

funktionella grupper och struktur

struktur dextrometorfan innehåller en eterbindningen till en aromatisk ring som är en del av en fyra ringstruktur, innehåller en ring där en tertiär amin grupp. När det gäller den övergripande strukturen, dextrometorfan bär likheter med opium, morfin och kokain.

Funktionella grupper och molekylär Shape

Dextrometorfan fungerar genom N-metyl-D-aspartat (NMDA) hjärnan. Ibland är detta på grund av likhet i funktionella grupper och molekylära form som gör det möjligt ersätta molekyler för att matcha en receptor. Detta effektivt blockerar den vanliga receptorn kemikalie från aktivitet på samma receptor. Dextrometorfan alltså kallas en "antagonist".

Kemisk formel

Dextrometorfan kemiska formeln i enklaste form är C u2081 u2088 H u2082 . . . NEJ. Det är ofta säljs som en hydrobromid derivat, eller C u2081 u2088 H u2082 . . . nej . . . HBr.

Over-the-Counter Missbruk

Misshandlade särskilt bland ungdomen, dextrometorfan tas i höga doser ger eufori, hörsel-och synhallucinationer. En av de vanligaste källorna till dextrometorfan är hostmedicin Robitussin, som ger upphov till gatan termen "Robotripping. "

    Previous:nothing
    Next:Vad är definitionen av en diod
    
    Copyright © 2011 give2all.org