välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en litiumpolymerbatteri?

Postad av : Charlotte Wannberg

Litiumbatterier började den dyka upp i början av 1990-talet. De har den högsta energitätheten av alla laddningsbara batterier. Men på grund av säkerhetsskäl hade utvecklare att integrera särdrag i designen för att förhindra explosion under vissa förutsättningar. Dessa farhågor, tillsammans med marknadens krav på tunnare batterier, ledde forskarna att undersöka teknik litiumpolymer

Du behöver:. .
Okular (okularen)
stol eller pall.
ficklampa med rött filter.

Basic Litiumbatteri

Ett litiumbatteri består av en anod gjorda av grafit och en katod av "litierad" metalloxid, faktiskt inte metallen litium men en kemisk blandning som innehåller litium molekyler. Anod och katod är separerade av en icke-flytande elektrolyt, som kompletterar den kemiska nödvändiga åtgärder för att få det att fungera. Vid användning joner av litium resa från anoden och återgå till katoden, medan elektroner färdas från katod till anod och därmed producerar elektricitet.

Säkerhetsfrågor

Den kemiska sammansättningen av litiumbatterier en potentiell risk för allvarliga och livshotande explosion när de utsätts för extrem värme, överpriser, eller om utgångarna har kortslutits antingen av en extern anslutning eller ett tekniskt fel i instrumentet där de är installerade. Så litiumbatterier måste innehålla vissa säkerhetsdetaljer för att elektroniskt begränsa eller koppla sin produktion, eller inkludera fysiskt funktioner för att minska det inre trycket om den missbrukas. Den polymer batteri förbättrar dessa egenskaper.

Polymer Separator

avgränsare mellan anod och katod i ett litium polymer batteri innehåller en mycket porös fast polymerkomposit såsom polyetylenoxid eller polyakrylnitril, som ändras till en gel när elektrolyten har lagts till. Cellerna är förseglade i en plast aluminium laminat som spricker och ventiler eventuella gaser som orsakas av elektrolyt oxidation, och stänger cell nedåt när det gäller överpriser, kortslutning eller hög temperatur, vilket avsevärt minskar risken för explosion.

storlek och form

Sedan plåtar en litiumpolymerbatteriet skärs i pressgjutet material, kan de staplas likt en kortlek och parallellkopplade, vilket ger dem fördelen av att vara gjord i en mängd olika former och storlekar. Sammansättningen av polymeren avskiljaren kan batterierna göras tunnare än konkurrerande slag, mindre än fyra millimeter. Valet att använda en litiumpolymerbatteriet är främst tillverkarna av utrustning som kommer att använda dem.

Kostnad

På grund av arten av separatorn, kostnaden Litiumpolymerbatterier mer att tillverka. Men förmågan att göras tunnare gör dem det bästa valet för många tillämpningar. Så tillverkare av utrustning funderar på att använda dem måste bestämma om måtten på batterifacket är värt den extra kostnaden. Konsumenter bör vara medvetna om rabatterade eller förfalskade litiumbatterier, eftersom de kanske inte har rätt säkerhetsanordningar för att undvika explosion i missförhållanden.

    Previous:nothing
    Next:delar av en gymnosperm blomma
    
    Copyright © 2011 give2all.org