välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en varg liv ut?

Postad av : Camilla Näslund

Genom århundradena har människor fascinerats av det vackra och mystiska karaktär vargar. Människor har fruktat dem och förföljde dem, men vargarna fortfarande har en mystik som inte är jämförbar med någon annan vild varelse. Det kan verka konstigt då att en varg liv är inte så olik vår egen

Funktioner

Vargar är rovdjur. De varierar i utseendet från lätt byggd till större kroppstyper. En varg kan väga mellan 40 till 175 pounds. Den genomsnittliga livslängden för vargar i naturen är 6 till 8 år. Vargar är sociala djur som lever i flock. Vargar har en strikt hierarki och flocken leds av en dominant hane. Wolf Packs kan variera i storlek från små grupper som består av 6 till 10 medlemmar eller stora grupper som består av 20 till 30 vargar.

Behavior

livet av en varg liknar vår egen på något sätt. De äter, sover, matar sina barn, kommunicera med varandra och även delta i lek med sina ungar. Vargar följer en mycket rituella typ av beteende i vissa avseenden kan jämföras med vår egen dagliga rutiner. Wolves arbetar också tillsammans både i jakt och vård av de unga i klungan. De är intelligenta, sociala djur som sällan kampen inom det egna förpackningar. Vargar använder en mängd olika ljud och kroppsspråk för att kommunicera. De är mycket aktiva och spela är en integrerad del av en varg liv. Wolves gillar att leka och spela med unga valpar och andra vuxna medlemmar av flocken.

Habitat

Vargar kan leva i olika livsmiljöer. De en gång vida strövade Förenta staterna, EU, Kanada, Asien och andra områden. Vargar är utmärkta löpare, med farter upp till 40 miles per timme. Detta gör det möjligt för dem att röra stora områden åt gången. De reser ofta långa sträckor och kan röra sig 10 eller fler miles på en dag.

Avel

Wolves livskamrat. De har en parning ritual som varar i ungefär en dag innan själva parningen äger rum. Vargar föder normalt i februari och mars. En genomsnittlig kullstorlek består av fem valpar. De unga är avvanda under midsommar så att de kan resa med förpackningen vid den tidpunkt då vintern kommer.

Jakt

Wolves jagar djur som rådjur, älg och älg. En varg kan konsumera upp till 20 pounds kött åt gången. De kommer också äter fåglar, fisk och frukt. De vuxna i en förpackning kommer att jaga och ta hem mat för att föda ungar. Wolves kommer vanligtvis låter ungarna äta först sedan den dominanta hanen och hans kompis kommer att äta följt av resten av flocken. Ibland dominerande vargen kommer att tillåta andra att ta del av sin måltid vid samma tidpunkt. Wolves kommer ibland lever på tamdjur som kor, men detta sker oftast när det finns en brist på bytesdjur eller då expanderande befolkningsgrupper kraft vargar ur sin naturliga miljö.

Myter

Wolves måste alltid vara på vakt för att skydda sig och sina unga mot att de mest fruktade rovdjur, mänskligheten. Det finns många myter kring vargar och deras upplevda hot mot mänskligheten. Vargar är mycket missförstådda djur. I århundraden har de blivit förföljda. Vargar har jagats och dödats främst eftersom människor är rädda för dem och ser framför dem som naturliga mördare. De är bara djur försöker överleva. Sanningen är att vargar rädsla människor och kommer att göra allt för att undvika kontakt eller konfrontation. Det skulle vara en mycket sällsynt företeelse för en varg att attackera en människa. Vargar fortfarande hotade. Deras antal har minskat dramatiskt på grund av jakt och antenn mord. Wolves kamp för att överleva i en värld som har blivit fientliga mot deras existens.

    Previous:nothing
    Next:vad är syre sag?
    
    Copyright © 2011 give2all.org