välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är ett snår av buskar?

Postad av : Annika Hultén

Ett snår är vanligen en tät samling av buskar, som är upprätt vedartade växter, ofta med flera stammar vid basen. I många landskap, snår presentera några av de svåraste terräng att förhandla för cross-country resenär

rumslighet

Buskar är oftast inte längre än 10 till 20 fot, bortom vilken en vedartad växt är vanligen kallas ett träd. I en väl bevuxen landskap, buskar snår ofta mitten-nivå eller undervegetation, nedan mogna träd tak och ovan jord täcker.

vanliga arter

Många buskar kan bilda snår under rätt förhållanden. I Nordamerika alarna är en välbekant snår-congregating arter, ofta på flodslätter eller grunderna för branta sluttningar. Dogwoods och pilar är vanliga våtmark-associerade snår arter. Du kommer hit manzanita snåren i Kalifornien Chaparral eller östra delen av Oregon Cascades, och Mesquite snår i de torra sydvästra.

I landskapet

busk snår är vanligt förekommande på marginalen av våtmarker som i buske-Carr samhällen av hundkäx och vide är gemensamma för Mellanvästern, som ofta ger landskapet övergång mellan kärr eller våt ängsmark och kärr. De bildas i generösa solljus öppen skogsmark eller savann eller i den hårda och oländig terräng med höga berg.

Colonization

Alder snår ofta poppa upp på störd mark, som nyligen rubbas bergssidor. Deras opportunism härrör från al s symbiotiska förening med kvävefixerande bakterier, vilket innebär en al snår kan inte bara lätt ockupera näringsfattiga härjade marken utan också kan ansamlas kväve i marken för ytterligare ekologiska successionen.

Wildlife Habitat

Många vilda arter använder snår för mat och husrum. Grizzlybjörnar, till exempel, gör ofta sina Dagbäddar-en tillflyktsort för dygnsutläpp vila-i täta snår (bra att veta när vandring i grizzly land).

    Previous:nothing
    Next:Fördelen med en vattenavhärdare
    
    Copyright © 2011 give2all.org