välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är ett verktyg klämma?

Postad av : Jonathan Nyberg

Vetenskap, och speciellt kemi, kan vara en svår företag även för den mest väl förberedda studenter. Att lära sig kemiska namnen för vanliga föreningar, förståelse matematisk notation och lärande laboratoriet jargong är alla en del av lärandet. Veta vad ett "verktyg klämma" är samt dess funktion är en av de mest grundläggande kraven i varje laboration

Du behöver:.
Rättsligt tillstånd
Trätunna.
Socker källa.
Jäst.
. Fortfarande

Identification

Ett verktyg klämma består av två delar: en lång "arm" pjäs med en C-formad klämma på ena änden där den är ansluten till en yta för att hålla den stadigt och en lätt böjd del på andra änden, den andra biten fäster nära den böjda delen av längre arm, där den kan dras åt med en skruv för att komma närmare den långa armen och därmed "slå ner" på objektet det håller.

Funktion

funktion av nyttan klämman är att inneha vissa poster storlek kemi på plats: kolvarna Erlenmeyer eller provrör, till exempel. Den C-formade delen är tänkt att sätta fast på en upprätt metallstången men kan även fästas med klämma på bänkar, bord eller annat stabilt underlag som tillhandahåller fastspänning ytan ryms inom C delen.

Tidsplan

Utility klämmor har varit i bruk så länge som människor har destillering kemikalier, det vill säga i hundratals år. De äldre versionerna var inte mycket enhetlig i utseende och varierade vilt från apoteket till apoteket. I den 19-talet, när kemin blev allt enhetligt och standardiserat, blev verktyget klämmor som liknar deras utseende i dag. Nyttan klämman har förändrats lite i mer än 100 år

Identifiering

Det finns flera klämma-liknande anordningar som i ett kemiskt laboratorium, inklusive innehavare provrör, klämmor utbyggnad och tång smältdegel. Av dessa har endast verktyget klämma både ett slut för att hålla kolvar och andra glasvaror samt ett slut för att fästa ett stativ eller annan yta.

Fördelar

Fördelen med att använda ett verktyg klämma är stabilt, motstånd att kemiska risker och portabilitet. Till skillnad från mänskliga händer, är väldigt lite rörelse hittas när en glasflaska eller bägare är fastklämd på plats med ett verktyg klämma. Dessutom är verktyget klämmor inte skadas av extrema temperaturer, brännskador eller andra faror som kan förekomma i laboratoriet. Slutligen, på grund av sin C-formad klämma slutet, kan nyttan klämma sättas på nästan alla ytor för att hålla sladdar, rör eller annat material i en stadig position på obestämd tid.

    Previous:nothing
    Next:Vad är optisk fiber?
    
    Copyright © 2011 give2all.org