välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är konstellation av cancer?

Postad av : Jeanette Morales

Cancer är en konstellation som representerar en krabba, en dunkel samling av stjärnor som grekerna förknippade med Hercules myt. Trots att mycket få ljusstarka stjärnor, är cancer i intresse för astronomer på grund av närvaron av en stjärnhop smeknamnet

Plats

Cancer ligger mellan flera identifierbara Leo Lejonet och Gemini Twins, med lejonet i väster och tvillingarna i öster. Ovanför Cancer på natthimlen är Lynx, medan Hydra och Canis Minor är i söder.

Mytologi

I den grekiska myten, var cancer en gigantisk krabba som den svartsjuke Hera sänt för att försöka distrahera den mytomspunna hjälten Herkules som han kämpade i Hydra. Hercules dödade den med ett enda slag, men Hera placerade den i himlen för sin lojalitet.

Praesepe

Messier objekt 44, kallas en stjärnhop den "Beehive" eller Praesepe, ligger inom Cancer. Detta kluster var en av de första astronomiska objekt att Galileo observerats med sitt teleskop.

Avstånd

Praesepe är några 586 ljusår från Jorden, som består av mer än 300 stjärnor. För blotta ögat, verkar det som en suddig patch inom gränserna för cancer, med de ljusstarkaste stjärnorna knappast synligt för blotta ögat.

Fun Fakta

En mindre meteorregn kommer från stjärnbilden Kräftan omkring den 16 januari varje år men endast till en kurs av cirka fyra stjärnfall i timmen.

    Previous:nothing
    Next:ekar identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org