välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är konstellationen cancer?

Postad av : Jonathan Nyberg

KRÄFTAN är en av många konstellationer som kräver avsevärd fantasi att se vad det påstås företrädas av antiken som namngav den. Beläget mellan Leo och Gemini, två mer iögonfallande stjärna grupperingar, innehåller Cancer inga stjärnor anmärkning för blotta ögat

Betydelse

Cancer är en av zodiakens stjärnbilder, som är en serie av 12-star grupperingar som går runt himlen längs den väg som solen tar när den visas från jorden.

Kända Ties

I stjärnbilden har nära band till de myter med Hercules. Grekerna trodde att cancer var en jätte krabba skickades av gudinnan Hera att bita Herkules som han kämpade den monstruösa Hydra. Efter att han dödade krabba, lade hon det i himlen bland de stjärnorna.

Fun Fakta

Cancer har två stjärnor inom sina gränser kallas sötvattensgråsugga Australis och Gamma Cancri, med smeknamnet "södra ass" och "norra röven . "

Överväganden

Mellan sötvattensgråsugga Australis och Gamma Cancri är vad som verkar för blotta ögat som en suddig område. I verkligheten är det Messier himmel objekt 44, som kallas Praesepe, som är en öppen grupp av mer än 300 stjärnor.

Storlek

Den ljusstarkaste stjärnan i cancer är Al Tarf, vilket är en svag stjärna för att betraktaren. Det är dock ungefär 660 gånger så starkt som solen. Den är gjord svimma från jorden eftersom det är 290 ljusår bort.

    Previous:nothing
    Next:vad är ett snår av buskar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org