välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är syre sag?

Postad av : Valon Istrefi

Ibland i vatten, kan stora mängder död fisk dyker upp, som avled på en gång i en katastrofal miljökatastrof känd som "syre sag. " . Att veta exakt vad syre sag är, hur den uppstår, och vad det innebär för miljön är en viktig del av biologin, ekologiska studier, affärs-och vattenpolitik säkerhet

Identification

Syre SAG är dopp i löst syre i vattnet som är en följd av införandet av avfall. Vanligtvis bakterier finns i vattnet samlas nära födokälla (avfall) och förbrukar syre. Om avfallet är koncentrerade till ett visst område, syre också kommer att vara uttömda, vilket syre sag. I vissa fall har dock en del avfall föreningar förbrukar syre på egen hand och inte är resultatet av bakterier.

Effekter

Effekten av syre SAG är död syre-andning djur såsom fiskar, ryggradslösa djur och bakterier . Detta kan vara ett litet, isolerat område såsom en ytlig punkt i en damm, eller kan påverka hela bäckar, beroende på hur allvarlig förorening. Som syreförbrukande djur dör, kommer koldioxid tidskrävande växter följer snart de får slut på upplöst koldioxid. Resultatet är en "död" kropp med vatten.

Missuppfattningar

Minskning av en bäck eller annat organ av vattnets flöde också kan orsaka syre sag oberoende av föroreningar. Uppdämning eller avledning för bevattning, till exempel, kan minska flödet av vatten, vilket minskar dess förmåga att churn och blanda med luft (som kallas "grumlighet"), vilket resulterar i lägre syrenivåer, eller sag.

Expert Insight

I vilken takt syre sag kan uppstå beror på flera faktorer såsom den volym vatten, pH-nivå, grumlighet och temperaturen på vattnet i tillägg till mängden föroreningar införs i vattendragen. Dessa och några andra faktorer påverkar den tid då syre förbrukas i ett vattenområde

källor Oxygen Sag

Källorna till dessa föroreningar är typiskt mänsklig bosättning. Avlopp är antingen dumpad eller läcker in vattenvägar och sedan transporteras till haven. I vissa fall rå avloppsvatten dumpas direkt i havet. Ibland häftiga regn eller avrinning från smältande snö kan överväldiga avloppsreningsverk och orsaka oavsiktliga utsläpp i vattendrag och hav.
Korrekt behandling av avfall kan minska effekterna av bebyggelse på vattenvägar och kuster och minimera riskerna för syre sag.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar hajens tänder på stranden
    
    Copyright © 2011 give2all.org