välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en liten ångmaskin

Postad av : Jan-Olof Stoor

När du hör ordet "ångloket" tänker man kanske på lokomotiv chugging ner spåren dragande kol eller någon annan värdefull gott från stad till stad. Detta är en typ av ångmaskinen, men det finns många andra. Den vi kommer att diskutera här liknar "Hero motor", som ståtar med en imponerande 1500 rpm (för sin storlek). Det var mer än sannolikt användas som en leksak eller något slag, även om ingen riktigt vet säkert

Du behöver:. .
Två små mässingsrör
Tin.
Fristående kan lock.
Diagonal fräsar.
Fil.
Tång.
Liten spik.
Hög effekt lödkolv.
Pärlstav kedjan.
Gummi.
Platt bit trä, minst 3 x 5 "
. Två trä dymlingar, en mindre än den andra.
Drill.
Kan av Sternö.


1.
Använd en liten spik och punsch två hål 1 /8 tum från toppen av burken mittemot varandra. Kapa röret med diagonala skär och fil ena änden av varje rör för att skapa en bredare öppning, med hjälp av tång för att pressa den andra änden så att den är öppen bara något. Placera den öppna änden i går i en vinkel. Använd sedan en hög effekt lödkolv för att löda rören på kan med blyfria lödningar.
2.
Löd en längd av pärlstav kedjan i mitten av locket. Använd sedan locket för att spåra en cirkel runt en gummiduk (som du kan få från ett däck patch kit). Klipp cirkeln ut och tryck in locket. Detta kommer att fungera som en packning att hålla ångan att tränga genom locket.
3.
Göra motorn stöd från träbit och två dymlingar. Borra ett hål in i lägenheten träbit (basen) och sedan infoga den större pluggen i hålet. Kontrollera att det sitter tätt. Borra därefter ett hål i pluggen införas en tum från toppen och för in mindre pluggen i hålet. Hålet måste borras in i den lilla pluggen också, en tum från toppen för att ge plats för pärlstav kedjan (bara något större än kedjan). Om kedjan passar löst, sätt in lite av tråd i hålet för en stramare passform. Genom att nu din motor liknar en kran, med en bas, en dymling påle stiger från slutet med en annan dymling som armen.
4.
Sätt kedjan i den lilla pluggen i ena änden och löda den till locket i den andra. Nu fyller burken med vatten och tryck in locket på plats. Det gummi bör hålla det tätt. Lägg sedan liten burk Sternö (gelatinerad alkohol används för att hålla maten varm) under hängande plåtburk och tänd på. Låt flammande Sterns att värma vattnet i plåtburk ovan tills det kommer till en koka. Som det kokar, det ångar ut genom mässingsrör, vilket gör att kan snurra.

Tips och varningar


  • Om din motor inte snurrar har du antagligen behöver clinch rören tätare i ändarna för att skapa mer tryck.
  • alltid försiktig när man hanterar eld eller något varmt. Se till att läsa tillverkarens instruktioner innan du använder en lödkolv, och hålla ett vakande brandsläckare till hands när du bränner den Sternö.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger den perfekta motorn
    
    Copyright © 2011 give2all.org