välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man installerar ett paket med honungsbin

Postad av : P-O Lennartsson

Denna artikel kommer att visa novisen biodlaren hur du installerar ett nytt paket med honungsbin i en bikupa

Du behöver:. .
Beesuit
Hive verktyg.
u00A3 3
 paket av honungsbin.
Brood låda med ramar.
Smoker.
Nail.
Miniture Marshmallow.
Nerver av stål.


1.
Så du vill bli biodlare. Du har all din utrustning inrättas och din honungsbin anländer. Vad händer nu? Det första du måste göra är att ta bort locket, inre luckan och tre innerramar från din yngel box. Hitta några gräs och stoppa ner i entrén till kupan innan du börjar. Detta kommer att hålla bina i kupan längre. Nu tar bort det yttersta skiktet från din bin-paketet med din bikupa verktyg. Vara så skonsam som möjligt.
2.
När locket är, ta bort drottningen buren och se till att hon fortfarande lever. Om hon är surrande runt satte henne åt sidan och ta bort sirap kan. Gång bort, ta din bikupa verktyg och placera två punkteringar i toppen av burken motsatsen till varandra. Ställ burken åt sidan.
3.
Ta det paket av honungsbin och vända upp och ner över bikupor och börjar skaka bin till kupan. De kommer inte alla komma ut, men försök att få majoriteten av dem. När du är klar med detta steg placera paketet framför bikupa på marken med öppningen mot bikupa.
4.
Nu tar sirap kan och börja strö honungsbin med sirap. Becareful inte blöta dem. Istället för att flyga ut ur kupan de måste nu rena themselves. Take drottningen buren och när du är säker på drottningen är i andra änden av buren, ta nageln och ta bort korken. Om det finns godis i den änden, försiktigt slå hål i den med nageln och placera buren, hål nedåt, mellan ett fåtal bildrutor. Om det inte finns godis i den änden Puch i miniture marshmallow i hålet innan du placerar buren i bikupa.
5.
Nu FÖRSIKTIGT ersätta de ramar du tidigare tog bort. Bina kommer inte att krossas om du är skonsam och de kommer att flytta. Byt den inre luckan och locket till kupan. Placera sirap kan på toppen av kupan. Din första paketet med honungsbin är nu installerat! Gå nu berätta för dina vänner hur modig du är.

tips och varningar


  • Du kommer att behöva göra täta kontroller av bikupor för att se till att de fortfarande är ok.
  • Du kommer att behöva att ta bort gräs från framsidan av bikupa om bina inte redan har gjort det i ungefär tre dagar.
  • Du bör också planera för att mata bina för de första månaderna.
  • Om du tycker att drottningen är död du kommer att behöva byta buren i paketet och kontakta din leverantör. De kommer att skicka en ny drottning gratis.
  • Om det har gått mer än tre dagar och man väntar på en ny drottning. . Du kommer att behöva blanda upp sirap vatten i lika delar och måla på utsidan av paketet.
  • INTE hantera bin med någon parfym, lotion, aftershave, deodorant på !!!
  • (för kvinnor) inte hanterar bin under din menstral cykel.
    Previous:nothing
    Next:hur man odlar en söt potatis vinstock
    
    Copyright © 2011 give2all.org