välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan kontrollera en bikupa

Postad av : Charlotte Wannberg

Denna artikel kommer att lära dig hur du kontrollerar din bikupa korrekt

Du behöver:. .
Rökare
beesuit.
bikupa verktyg.
handskar.
nerver av stål.


1.
Så nu ditt biodlare. Du har din bikupor inrättas, all utrustning, du har varit att läsa böcker . . du vet alla fikonspråk . . . nu då? Nu måste du kontrollera dina kupor. Detta är verkligen det enklaste delen av biodling jobbet. Men det är fortfarande lite nervöst tills du får dina fötter är våta. Efter ditt första år kommer du att tänka ingenting av det. Samla all utrustning som behövs för dag. Öva med din rökare innan du ger dig av. Se till att du inspekterar kupan på utsidan för oönskade husdjur eller andra bin. Hornets och gula jackor är ökända för att ha stulit av honungsbin . . . och du inte vill bråka med dem. Om du inte hittar dem, bara låta bina sköta det. Lita på mig . . de vanligtvis kan ta hand om themselves. There är bara vissa tider du verkligen vill läsa dina bikupor och det är tidig morgon och precis innan mörkret. Du vill de flesta av dem i bikupa så du kan kolla på dem och deras beteende. Absolut inte kontrollera dem inte på det hetaste punkt för dagen. Det kommer inte ta dem lång tid att överväga du ett oönskat gäst!
2.
Så första är först . . Se till att rökaren lyser bra och ta din bikupa verktyg och börjar lossa locket och den inre luckan. Vid denna punkt du vill puff lite rök i kupan och sätt på locket tillbaka. Ge det ett annat bra röka och ta lock och knopp bort. Ta bikupa verktyget och lossa ändarna av ramarna. Du kommer att kontrollera minst totalt tre. Du kommer att leta efter sådant som: drottning, om mönster, ruva, kvalster, vad arbetarna gör, bevis på pollen eller utjämnade honung, några bevis på sjukdom. Vilken tid på året det är och åldern på de bikupa beror på vad du kommer att leta efter och vad du kan se. När du har granskat ramar, lägg dem tillbaka i kupan försiktigt.
3.
Du kanske vill röka dem igen vid denna punkt som deras "rök hög" kommer att bära bort . Byt den inre luckan och locket. Du kommer att vilja placera en tegelsten på toppen av bikupor för att avskräcka critters från att komma in i toppen av din bikupa. Nu vidare till nästa bikupa. När du är klar för dagen du kommer att vilja skriva ner dina bikupor framsteg i din beekeepoing blogg. Detta kommer att göra det lättare att spåra åren framsteg och hjälper dig att anpassa för nästa år . *

tips och varningar


  • bär inte parfymerad kroppsvård poster
  • (kvinnor) besöker inte din beeyard under din tid
  • inte SWAT eller smacka bina . . när de är irriterade du får vänta ett tag för dem att Stressa ner
  • MAKe noga med att kolla mina andra artiklar för mer biodling råd
  • bee glad och binas stolt!
    
    Copyright © 2011 give2all.org