välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan planera en lyckad vandring

Postad av : Jeanette Morales

En vandring kan vara en utmaning eller avkopplande, men varje vandring är roligt och givande. Så här gör du för att planera en vandring som kommer att gå smidigt och kan avnjutas av alla.

Betygsätt och kommentera denna artikel! Tack. ")

Du behöver:
väderprognos
. matsäck för varje vandrare.
svalare.
vattenflaskor.
First Aid Kit.


1.
Välj en dag för vandring. Helger brukar vara lite mer aktivt, så bestämma om du vill njuta av naturen själv eller träffa massor av nya ansikten på vägen. Kolla vädret ett par dagar innan vandringen planeras.
2.
Klä på dig ordentligt beroende på vädret. Klänning i massor av lager när det är kyligt ute. Bär kläder som passa väl men är inte begränsande, och bära stödjande skor med bra grepp. Kängor är bäst.
3.
Besluta om en lämplig vandringsled. För rutinerade fjällvandrare, är en svår vandring acceptabelt, men för nya vandrare, att börja med spår som inte är brant och ger dem en chans att vänja sig vid aktivitet. Fundera både längd och svårighetsgrad vandringen.
4.
Packa en näringsrik lunch laddad med hälsosamma kalorier. Du kommer att bränna en massa kalorier på din vandring och du vill ersätta dem. Välj fullkornsprodukter, frukt, grönsaker och protein för bästa resultat. Undvik hög fetthalt mat som gör att du känner trög
5
Försök att planera för allt som kan dyka upp. . Du vill ha ett extra par torra strumpor ifall du steg i en vattenpöl. Du bör alltid ta en första hjälpen kit, en kompass, en klocka, en poncho och rikligt med kallt vatten. Varje vandrare bör ha minst en halv liter vatten.

Tips och varningar


  • Många väljer att äta en picknick innan deras vandring. Detta gör att du kan slippa bära din lunch upp på berget eller berget, och ger dig bra energi innan du börjar.
  • Undvik vandring i dåligt väder. Även bra vandringskängor kan halka på regn eller snö.
  • aldrig vandra ensamma. Om du blir skadad, kan det vara timmar innan någon korsar din väg.
    
    Copyright © 2011 give2all.org