välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör bee utrustning

Postad av : Jeanette Morales

Biodling är en gammal hobby. I primitiva tider, var bin hålls i korgar eller krukor och dödade i slutet av säsongen för att förenkla skördar honung. Moderna bikuporna är högre utvecklade än sina föregångare, som utnyttjar en lös kupa design som gör att biodlarna att skörda honung utan att störa bina. Det är en av de viktigaste delar av utrustning en modern biodlare kan köpa.

Förutom en bikupa, biodlare behöver en skrapa, en rökare och en biodling kostym med handskar, en hatt och en slöja. För någon just har börjat, kan kostnaden för all denna utrustning vara ett hinder, vilket gör används bee utrustning en sann fynd. Innan secondhand utrustning kan användas säkert, måste den rengöras och desinficeras-eller du kan hamna döda din bin snarare än att höja dem. Följ anvisningarna nedan för att rengöra din bee utrustning

Du behöver:
Metal scraperNewspaperKeroseneMatchesWaterSmall blowtorchBleach2 stora hinkar eller containerDish soapWashing sodaMaterialsProtective clothingGogglesRubber handskar.


1.
Ta av locket från bikupa. Använda metallskrapa, ta bort skräp från kupan lådor, fånga bitar av propolis och vax på ark av tidningen. Propolis är ett lim-liknande ämne som bina samlar från SAP av olika växter. Samla upp tidningen och bränna den.
2.
Smörj insidan av bikupa lådan med fotogen, och beröra en tänd tändsticka till den. Låt det brinna tills insidan är förkolnade. Med lågorna med vatten och satte snabbt på locket på rutan för att släcka branden. Alternativt kan ytan bli svedda med blåslampa, men att du har bränt bort all vax, speciellt i hörnen.
3.
Scorch skrapan genom att röra vid ytan med lågan från en liten blåslampa. Var försiktig så att inte metallen. Målet är helt enkelt att bränna bort alla klängande skräp.
4.
Blanda 1 qt. av klorin och 6 Qts. vatten i en ren behållare. Placera någon plast biodling komponenter i blekmedel vatten och låt dem dra i 30 minuter. Bleach vatten vid denna koncentration kommer att döda många typer av bakterier och mikroskopiska parasiter, inklusive amerikanska Brood sporer.
5.
Skrubba rökare i varmt, tvålvatten och skölj noga, se till att inte får vatten in i bälgen. Vänd rökare på en plan yta och låt lufttorka.
6.
Placera biodlaren kostym och handskar i tvättmaskinen. Tillsätt 1 kopp tvätt soda och din vanliga tvättmedel till badkaret. Tvätta i varmt vatten och torktumlas. Tvätta slöja och hatt hand, blötläggning slöja i varmt vatten och diskmedel, medan skrubbning mössan med en nagel borste.
7.
lösa upp återstående propolis genom skrubbning det med tvätt soda blandas med vatten. Lösningen måste vara ganska stark för att lösa upp vaxet-cirka 2 kg. av tvätt soda till 10 Qts. vatten och 1 skvätt diskmedel. är

tips och varningar


  • bikupor som nu görs av plast, vilket kan vara lättare att hålla ren.
  • Var noga med att bära skyddskläder-skyddshandskar, skyddsglasögon och overaller. -När du rengör din biet utrustning
    Previous:nothing
    Next:polaritet av elektromagneter
    
    Copyright © 2011 give2all.org