välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se Andromedagalaxen med kikare

Postad av : Annika Hultén

Andromedagalaxen är längst sak från jorden att du kan se med blotta ögat, några 2. 900 tusen ljusår från vår planet. Om du vill visa Andromedagalaxen, måste du först leta upp den inom gränserna för stjärnbilden Andromeda. Med en kikare, visar Andromedagalaxen som en dimmig, ovalt plåster av ljus

Du behöver:. . .
Bete hink med delat sektioner


1

Vänta tills en klar och månlös tidig höst natt. Slutet av september eller början av oktober är prime-sändningstid till Andromeda och galaxen som den innehåller. Klä mot kylan och ger sig ut på ungefär tio på kvällen.
2.
Använd Stortorget i Pegasus att identifiera Andromeda. Stortorget är en asterism-en grupp av stjärnor som utgör en form-och det kan inte missuppfattas på den östra himlen i norra breddgrader. Den stiger på den östra himlen, Andromeda "aktier" en stjärna med den på övre vänstra sidan av torget. Konstellationen Andromeda består av två rader av stjärnor som växer ut från hörnet av Pegasus. Andromeda konstellationen har få ljusa stjärnor, galaxen är inne i två linjer som går ut som bokstaven "V. "
3.
Räkna ut två ljusstarka stjärnor från en som både konstellationer dela på hörnet av Stora torget. Du kommer att arbeta ner den lägre av de två rader av stjärnor som gör upp Andromeda. När du kommer till den andra av dessa stjärnor tittar upp, men bara en kort sträcka. Du kommer att se två dimmer stjärnor. Andromedagalaxen är precis ovanför dem.
4.
Hitta Cassiopeia Om du fortfarande har problem. Det är lite ovan Andromeda och formad som ett "W" Den högra sidan av W pekar nedåt mot galaxen, men inte direkt på det. Håll tummen och pekfingret ungefär tre inches isär och hålla upp dem framför dig med pekfingret "på" den punkt i höger sida av W. område där Andromedagalaxen ligger i kommer att där tummen är.
5.
Sweep detta område med din kikare. Gå långsamt så att du inte missar något. Se till att dina ögon har anpassat sig till mörkret. När du får Andromedagalaxen enligt din åsikt, du kommer inte tro att det en stjärna. Men du kommer passera förmodligen av det några gånger innan man kan snöa in på det exakt. Kikare är bättre lämpade för att hitta galaxen än ett teleskop, eftersom de kan hållas upp till dina ögon och är lättare att skanna en region av stjärnhimlen med. Andromedagalaxen kommer att visas som en suddig spiral patch. Inse att med kikare det inte kommer att definieras som i de vackra bilderna av det som du ser.

    Previous:Var är jordens plats i galaxen?
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org