välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man polera en Petoskey sten för hand

Postad av : Charlotte Wannberg

Petoskey stenar är fossiliserade koraller från miljontals år sedan, finns i norra Michigan. Du kan hitta små på stranden, eller större om du går dykning i vattnen i Lake Michigan. Jag har varit polering Petoskey stenar för ca 6 år nu och jag har en metod som min huvudsakliga från högstadiet lärde me. Â Du kan behålla några av de polerade Petoskey stenar för dig själv, eller ge dem till vänner som presenter! Det är en relativt lätt sak att göra, men det är mycket tidskrävande, jag gör det för att koppla av.

Du behöver:
Petoskey Stone
. 50 eller 100 sandpapper.
220 våt och torr sandpapper.
600 våt och torr sandpapper.
Balja vatten.
Trasor.
Polermedel.
Gummihandskar-om du vill (dina händer ibland kan få tugga upp från sandpapper).


1.
Först måste du hitta en fin Petoskey sten. En med en massa hål i är det inte roligt att sand, för att inte nämna det kommer att ta ganska mycket tid. När du hittar en fin, slät Petoskey sten, börja med 50-100 korn DRY sandpapper. (Använd 50 om dess mycket grov, 100 om det är i huvudsak smidig. ) Sand den tills alla små öglor är ute och tills det är slät över.
2.
När du utföra steg 1 , byta till 220 vått och torrt sandpapper. Slipa Petoskey stenen med vatten. Jag får både sten och sandpapper våt, och sand stenen, skölj papperet då och då. Att göra detta kan visa dig leran som kommer på det. Fortsätt använda de 220 sandpapper i vattnet tills du inte ser någon mer smuts att falla av.
3.
Ta Petoskey ur vattnet och torka bort det. Du bör börja se den på att en fin solbränna /grå färg, och du kommer också se gnistrar. Om det är en ljusgrå färg med en massa gnistrar, måste du fortsätta att slipa. . Om det är en fin solbränna /grå färg, kan du nu gå vidare till 600 grit vått och torrt sandpapper
4

Gör exakt samma sak med 600 som du gjorde med 220. Håll slipa Petoskey stenen tills smutsen stannar kommer ut. Ta ut Petoskey sten i vatten och torka bort det. Den ska se blank, slät, och en djup grå färg, nästan som om du redan lagt polermedel på den. Om inte, fortsätt att slipa.
5.
När du är färdig slipning, ta en polermedel (du kan köpa det på en lokal bil affär) och använder en gammal trasa att polera den Petoskey sten. Använd trasan att ta lite polermedel och gnugga Petoskey sten med den. Gnid Petoskey sten över med den polska i cirka 5 minuter. Låt det sitta i ca 10-30 minuter, eller tills det ser torrt. Då med en annan trasa, torka av polish.

Grattis! Du har nu en Petoskey sten som du polerade för hand.

tips och varningar


  • Du kan också använda ett Favosite sten, en så kallad Charlevoix sten eftersom de främst finns i Charlevoix, Michigan. Den största stenen längst upp till vänster på bilden är en Favosite sten
  • Observera:. Denna process kommer att ta lång tid. Och slipning ansträngande. Du kanske ont nästa dag om du inte är van vid det! :)
    
    Copyright © 2011 give2all.org