välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se norrsken australis

Postad av : Charlotte Wannberg

Aurora Australis, eller södra Lights är den södra motsvarigheten till Aurora Borealis (norrsken). Ett fenomen som orsakas av solvinden i jordens atmosfär, inträffar Aurora Australis runt jorden södra magnetiska polen och kan ses när solaktiviteten är hög. Veta när och vart man vänder sig för optimal visning är nyckeln, men
1.
Gå till en av de geografiska platser i världen där Aurora Australis kan ses. Detta inkluderar Antarktis och södra Sydamerika, Nya Zeeland och Australien.
2.
Planera din resa under vad som skulle vara vår våren och sommarmånaderna, som faktiskt är deras höst och vinter. Speciellt i Antarktis finns det solljus nästan 24 timmar om dygnet från omkring oktober till februari gör aurora omöjligt att se.
3.
Leta efter norrsken när det är mycket mörkt ute. Himlen ska vara moln och måne-fri.
4.
Chef för en avlägsen lokal som är borta från stadens ljus. Artificiellt ljus kommer att späda på Aurora och minska dina chanser att se den.
5.
Kontrollera norrsken aktivitetsnivåer för optimal visning gånger. SEC: s webbplats finns en siffra som anger nuvarande aktivitetsnivå utifrån deras satellitsystem NOAA POES, tillsammans med en karta som visar den aktuella verksamheten (se länk nedan). Aktiviteten är rankade på en skala från 1 till 10, med största aktiviteten vara 10.

Tips och varningar


  • Norrsken är mer sannolikt att uppstå runt dagjämningarna, Så om du planerar en resa till ett av de regioner där Aurora Australis är synlig då överväga att gå under en av dessa tidsperioder.
    Previous:nothing
    Next:hur man köper en barometer
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org