välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur dioder jag testa med en multimeter?

Postad av : Stefan Svensson

Många nyare multimetrar har en diod kontrollera funktion. Om din multimeter har denna funktion, följ stegen nedan med mätaren funktionen inställd på "Diode kontrollera. " Vanligtvis kommer du att höra ett pip när du ansluter leder till diod i en riktning, istället för att se ett motstånd läsning på mätaren. När du ansluter leder åt andra hållet, kommer du inte höra ett pip.



anvisningarna som även följa tillämpliga på analoga och äldre meter

Du behöver:.
multimeter med positiva och negativa ledare.


1.
Kontrollera i bruksanvisningen till din multimeter att avgöra vilka bly är positiva och som är negativ. Ta inte för givet att den röda ledningen är positiv, beroende på tillverkare, är det kanske inte
2
Ställ in din multimeter till "ohmmeter" funktionen
. . . 3.
Identifiera katoden (negativa) sidan av dioden. Katoden är vanligen märkt med ett indrag, en linje eller en längre ben. De flesta elektronikaffärer har tillverkarens delar handböcker och kan ge dig den information du behöver när du förse artikelnummer. I vissa fall kan du behöva konsultera dioden direkt.
4.
Anslut multimetern positiva leda till anoden, och dess negativa till katoden. (Om din diod fortfarande i kretsen, kopplar och ena änden av dioden före testning. )



Så länge du har korrekt identifierat anod och katod , detta sammanhang bör framspänning dioden, vilket resulterar i låga till noll motstånd mätt på multimetern.
5.
Omvänd ledarna. Fäst den negativa till anoden, och den positiva ledningen till katoden. Om dioden fungerar, och du har korrekt identifierat leder bör detta backförspänning dioden, vilket resulterar i en hög resistans mätning.

Tips och varningar


  • Mätvärdena i detta test inte är korrekta på något sätt. Att exakt testa spänningsfallet över dioden, eller strömmen genom dioden, måste du ställa in ett test krets.
  • Även om du inte kan identifiera katod och anod, bör en fungerande diod ge en relativt låg motståndskraft behandlingen i en riktning (framspända) och en relativt hög motståndskraft behandlingen i den andra riktningen (backspända).
  • Hantera dioden försiktigt.
  • Undvik hög spänning meter, vilket kan skada dioden.
  • inte prova dioden med multimeter funktion inställningen " Voltmeter "eller" amperemeter. "
  • aldrig testa resistans (ohm meter) på en krets med den anslutna strömmen.
    Previous:nothing
    Next:Vilka material magneter stöter ifrån?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org