välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör eld med vatten & kalium

Postad av : P-O Lennartsson

Kaliumpermanganat är ett oorganiskt kemisk förening och ett starkt oxiderande agent. Det kan hittas i de flesta apotek och drugstores, även i förbandslådor. Kaliumpermanganat är ofta ingår i överlevnad kit på grund av dess värdefulla egenskaper såsom dess användning som desinfektionsmedel och vattenrenare. Kaliumpermanganat kan också användas för att framkalla eld. Liksom alla dess användningsområden, denna reaktion utnyttjar det faktum att kaliumpermanganat har mycket starkt oxiderande egenskaper

Du behöver:
grenar och kvistar.
Sked.
Kaliumpermanganat.
Vatten.
Glycerin.


1.
Välj och förbereda ett område som du vill använda för att göra upp eld med hjälp av kalium. Se till att det inte finns några grenar, träd och buskar i närheten, eftersom en brand kan lätt köra över styr. Följa de grundläggande säkerhetsregler som gäller för varje lägerelden: Gör en cirkel av stenar för branden och tydlig med omnejd
2
Place tunna, torra kvistar tillsammans med torra löv på det. . mitten av berget ringen. Samla små filialer i en wigwam formation, och ordna blad och mindre kvistar på högen också. Kom ihåg att det är avgörande att ha absolut torr fnöske på den här uppgiften.
3.
Lägg en sked kaliumpermanganat på högen av kvistar och grenar. Observera att i sin kommersiella form, som köpte på ett apotek eller finns i en första hjälpen-kit, är kaliumpermanganat en mörk grått pulver. Se till att inte spilla utanför eldstaden eller runt kvistar och löv.
4.
Häll tre droppar glycerin på kaliumpermanganat pulver. Glycerin finns också på apotek. Dess flaska är nästan alltid utformad med en pipett-liknande topp så att du kan styra droppar exakt.
5.
Tillsätt några droppar vatten till glycerin och kaliumpermanganat blandning för att påskynda reaktion mellan kemikalierna.
6.
Vänta några minuter tills de grenar och löv börjar att röka. När elden till sist antänds, tillsätt mer torra kvistar och grenar.

Tips och varningar


  • Kaliumpermanganat kan också användas för att desinficera dricksvatten.
  • Du kan använda socker istället för glycerin blandas med kalium.
  • Om du har kalium i din survival kit, vara mycket noga med att inte placera glycerin någonstans i närheten av det. Survival kit vanligtvis har båda av dessa kemikalier.
  • handskas med eld i alla scenarier, oavsett hur kontrollerad, är mycket farligt, så se till att följa alla säkerhetsföreskrifter och har en brandsläckare redo.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör linne placemats
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org