välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnader mellan en Jack Rabbit & en inhemsk kanin

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
stor burk glas murare
. Smuts.
Fuktig löv utifrån.
Nylon textilklädsel.
Entreprenad papper eller stora mörka bit tyg.
Tape.
Handskar.
Container.
Vattniga bomullstuss.
Myror.

Det finns en värld av skillnad mellan en Jack Rabbit och en inhemsk kanin. De arter som är närstående, men djurens beteende, färg och vissa egenskaper är helt annorlunda. Jack Rabbits är icke-domesticerade djur som överlever i det vilda, vilket innebär att de är skrämda av och inte samverkar med människor. Tamkaniner är född och uppvuxen runt folk, så de tycker om att vara klappad och även hållits.

Storlek

Storleken jämförelse mellan en Jack Rabbit och en inhemsk kanin varierar stort beroende på art. Några jack kaniner kan bli upp till två meter långa medan andra arter är ganska små. Den svart-tailed jack kanin kan bli upp till 25 inches lång. Stora jack kaniner kan väga 10 till 15 pounds. Cottontail kaniner är små vilda kaniner som bara väger 2 till 3 pounds i genomsnitt. På andra änden av skalan, tamkaniner varierar också mycket i storlek också. Dvärg kanin väger 1 till 5 pounds beroende på art, och stora Lop-öron kaniner kan väga upp till 15 pounds.

Fur Konsistens

Fur konsistens är också olika mellan inhemska och Jack Rabbits. De flesta jack kanin har kort, tät, grov päls medan nästan alla tamkaniner har mjuka, plysch päls eftersom uppfödare har fött upp dem att ha dessa egenskaper. Men vissa vilda kaniner, såsom cottontail, har mjuk päls också.

Fur färger

spektrum av päls färger är ganska stor bland tama kaniner raser. De flesta kaniner är en kombination av två eller flera färger som orange, grädde och vitt. Men vissa raser har enfärgad päls som svart, vit, grå eller beige. Jack Rabbits är vanligtvis grå eller brun med svart i pälsen också. Några jack kanin har svarta spetsar på sina öron.

Behavior

beteende beror på art. Cottontail kaniner är inte så skygg som andra Jack Rabbits-de kommer ofta gräva hål och göra sina hem bland förortsbor. De flesta andra typer av vilda kaniner avhålla sig från människor, men att de fortfarande gräver hål i det vilda. Domesticerade kaniner är vänliga så länge de har hanterats med omsorg genom hela livet, men vissa tamkaniner biter ibland. Temperamentet beror också på rasen. Lop-intjänade kaniner är mycket avslappnad och dvärg kaniner är ganska energisk.

Ögonfärg

Ögonfärg är en annan utmärkande draget mellan tama och vilda kaniner. Många husdjursraser har röd, mörkbrun eller brun-grå ögon. Jack kanin har mörkt bruna eller svarta ögon. Förändringarna i ögonfärg kommer från avel och muterade gener.

stora öron

Black-tailed jack kanin har stora öron som vanligtvis är längre än åtta inches, medan cottontails har små öron som är mindre än tre inches lång. Öron storlek i tamkaniner beror på rasen. Lop-öron kanin har stora öron 6 till 9 inches lång att floppen över och dvärgen kanin har öron som är ungefär lika stor som deras cottontail kusiner öron.

    Previous:nothing
    Next:Utah Songbird identifiering
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org