välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

matematik lag cosinussvängningar

Postad av : Magnus Ekblad

Den lag som cosinussvängningar är en gemensam formel som används i trigonometri, matematik av trianglar. Cosinussvängningar, tillsammans med sinus-och tangenter kan användas för att bestämma längder och vinklar i någon form av triangel

Du behöver:. .
Bröst Gnid

Historia

Trots att inte alltid kallas cosinussvängningar, datum begreppet cosinussvängningar tillbaka till antiken, inklusive ett framträdande i Euklides från Alexandrias "Elements", skriven under det tredje århundradet f. Kr. Lagen av cosinus nuvarande form kom tillsammans med algebraiska notation utvecklades i början av 1800-talet.

Användning

Den lag cosinussvängningar kan lösa alla problem triangel där längden på tre sidor och alla vinklar är inblandade. Lagen kan avgöra vilken vinkel som helst om längden på alla tre sidor är kända, eller längden på en sida, om de två andra sidorna och vinkeln mittemot okänd sida är kända.

Formula

Den lag cosinussvängningar, med hjälp av illustrerade triangel som guide, anges att c ^ 2=a ^ 2 + b ^ 2-2ab (cos C). Samma formel gäller för någon sida av triangeln, med hjälp av cosinus för vinkeln motsatsen till sidan som cosinus.

Hitta cosinus

cosinus för 0 grader är 1, är cosinus för 90 grader 0 och cosinus för 180 grader är -1. Cosinussvängningar av andra nummer är långa decimaltal mellan -1 1 och så fastställa en cosinus för en vinkel kräver antingen en cosinus tabell eller användning av en cosinus funktion som är standard på vetenskaplig miniräknare.

Lösa för en vinkel

Formeln måste skrivas om något för att lösa ut en vinkel: (cos C)=(a ^ 2 + b ^ 2-c ^ 2) /2ab. Använd en cosinus tabell eller det omvända cosinus knappen, vanligtvis märkt cos ^ -1, på en vetenskaplig räknare för att bestämma vinkeln från lösningen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org