välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Var är jordens plats i galaxen?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Galaxen är en stor plats, så ofantligt stort att det är svårt att föreställa avstånden mellan stjärnorna. Jordens lilla solsystem ofta försvinner bland den stora kluster av andra stjärnor och himlakroppar i vår galax, vilket många människor att placera det felaktigt. Förstå jordens plats i galaxen är grundläggande för att förstå ens de grundläggande astronomi

Betydelse

Galaxen kallas Vintergatan. Way är en stor grupp av stjärnor, planeter, kometer och andra himlakroppar som samlas i en enorm, virvlande kluster. De organ som närmast mitten är enorma, täta svarta hål, super-tätt packade stjärnhopar och olika typer av strålning, som alla är delvis skyms av tjocka moln av damm och andra organiskt material. Som galaxen spiraler utåt, är den "befolkning" täthet minskat och vid kanten av den ena grenen av spiralgalax är jordens solsystem.

Geografi

När det gäller avstånd, är Vintergatan ca 100. 000 ljusår från ena änden till den andra. Jorden är ungefär 28. 000 ljusår från galaxens centrum, och ungefär 20 ljusår "över" planet av galaxen. För att bättre förstå avstånden, ett ljusår (som ett mått på avstånd) är 9,5 biljoner kilometer, eller cirka 5. 900 miljarder miles. Galaxen i sig är relativt platt, som en disk eller frisbee. När forskare säger att jorden ligger 20 ljusår "över" planet av galaxen, menar de att det är ungefär 118 biljoner miles away från en direkt linje längs galaxens skiva, men i astronomiska termer, det är inte särskilt långt. Dessutom finns det flera "armar" av galaxen, och jorden ligger i Orion armen.

Missuppfattningar

En del människor tror fortfarande, som teologer och vetenskapsmän gjorde förrän den 17: talet, att jorden är centrum av galaxen. Seventeeth-talet astronomen Galileo Galilei som används matematiken för att bevisa att inte bara jorden kretsar kring solen, men att jorden inte var i centrum av universum. För sina teorier, den katolska kyrkan förföljde honom och tvingar honom att ta tillbaka sitt påstående. Ändå gjorde Galileos bidrag till området astronomi går inte obemärkt förbi, och de slutsatser han kommit blev grunden för modern astronomi och vetenskapliga undersökning av platsen på jorden i galaxen.

Storlek

Den enorma avståndet mellan jorden och andra solsystem hindra realistiskt resor med befintlig teknik. Som jämförelse tog det Apollo uppdragen tre dagar för att nå månen, och nå Mars tar från tre till sex månader. Science fiction är fylld med komplexa mekanismer som gör interstellära resor, från motorer som tillåter snabbare än ljuset resa till maskhål teknik där avståndet mellan två punkter kommer närmare genom en tunnel i rymden. Forskare är dock osäkra på att något av dessa system är lönsamma, även om de kan vara teoretiskt möjligt.

Expert Insight

Forskare vet sammansättningen av galaxen, och jordens plats i den, med hjälp av kraftfulla teleskop matriser och enheter. Den mest kända och produktiva av dessa är Hubbleteleskopet. Eftersom den grundar sig i rymden, är den normala radiosignalen och atmosfäriska störningar av jorden bort, vilket gör att Hubble-to-peer djupare i rymden. Hubble är så stark, det tekniskt ser tillbaka i tiden, eftersom det tar tusentals år för ljuset att nå jorden, genom att titta på där ljuset kom ifrån, Hubble faktiskt ser händelsen närmare när det hände. Således kamrater tillbaka i tiden. Hubble har också möjligheten att se andra galaxer djupare i universum.

    Previous:nothing
    Next:nothing
    Relaterade artiklar
    
    Copyright © 2011 give2all.org