välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man blir en naturfotografen

Postad av : P-O Lennartsson

För friluftsentusiaster, det finns inget som att vara nära och personliga med vilda djur. För de allra flesta, det säkraste sättet att nå dit är genom objektivet i en kamera. Fotograferar djur i sin naturliga miljö är en verksamhet människor i alla åldrar kan njuta av. Det är också en stor hobby för familjer att njuta tillsammans. Om du vill vara en naturfotografen, allt du behöver rätt utrustning och mycket tålamod

Du behöver:.
Kamera Fast inramning
Kort zoom.
Mellanliggande teleobjektiv.


1.
investera i några kvalitet fotoutrustning. En kamera som kan ta bilder snabbt tillsammans med en kort zoom och en medelstor teleobjektiv är bestämda grunderna.
2.
Practice ta bilder av rörliga mål och panorering skott innan du går ut på plats. Använd ett husdjur eller fåglar bakgård som subjekt. Du måste bli bekant med dessa tekniker för att snabbt ställa in skott. Vilda djur inte utgör någon och de inte vänta på dig redo.
3.
Practice gå mjukt och frysa din position. Du måste behärska konsten att flytta tyst vid fotografering av vilda djur.
4.
Välj vilken typ av djurliv som du vill ta bilder av och studera upp på sina vanor. Veta när de är mest aktiva och vilken typ av habitat som de föredrar kommer du att kunna bestämma den bästa plats och tid på dagen för en lyckad session.
5.
Välj ett område där dessa särskilt djur är kända för att bosätta sig och ställa upp för ditt skjuta. Ju mer avlägset läge, desto mer sannolikt att djuren kommer att bulten så snart de känner din närvaro. Så välj en plats där djur används redan för att se människor och du har mycket större chans att lyckas.
6.
Luta dig tillbaka och vänta. Du kan behöva vänta på djurlivet du letar efter att visa upp eller åtminstone flytta till en plats du kan se dem. Det kan bara ta en minut eller det kan ta timmar beroende på vad du letar efter och hur gott de är.

Tips och varningar


  • Om du vill att resa för att testa dina fotokunskaper, ta en tur till Galapagosöarna utanför Ecuador. De flesta av öarna är obebodda och djurlivet är starkt skyddade. Eftersom människor har aldrig skadat dem, djuren har ingen anledning att frukta besökare så de är mycket tillmötesgående till fotografer.
  • Kontrollera att du har gott om fulladdade batterier och minneskort. Även om det verkar enkelt, har många en fotograf blivit besvikna genom att inte vara beredd.
    Previous:nothing
    Next:nothing
    Relaterade artiklar
    
    Copyright © 2011 give2all.org