välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du visar månen med kikare

Postad av : Camilla Näslund

Månens egenskaper kommer till liv med en enkel kikare. Identifiera berg, hav och kratrar utan användning av en fancy teleskop. Du behöver inte vara Neil Armstrong att ta en afton och utforskning av jordens bästa vän

Du behöver:. .
Kikare
Moon Karta.


1.
Ladda ner en gratis måne karta. Dessa är lätta att hitta, men Arval observatoriet i Argentina är en av de bästa.
2.
Välj en natt antingen dagar par före eller ett par dagar efter fullmåne för att se månens yta. Full månar är ofta så starkt att ytan funktioner är skymda.
3.
Använd din kikare för att titta längs kanten där den mörka och ljusa delar av månen möts. Du ser mest definitionen längs denna linje.
4.
Identifiera några av de mest anmärkningsvärda dragen med din karta. Börja med kratrar Copernicus och Tycho. Dessa är två av de mest framträdande dragen på månens yta och sticka ut direkt.
5.
Bekanta dig med de olika släta regioner, eller hav på månens yta. Ju mer du känner till dessa områden desto lättare är det att identifiera andra formationer.
6.
Gå vidare till mer svåra att hitta funktioner som du blir bekväm med månens topografi och med din kikare.
7.
Besök din lokala observationsorgan eller planetarium. Fråga experterna där för att hjälpa dig i din utforskning av månen. De borde ha böcker, programmen, klasser eller ens grupper astronomi som kan tjäna som en resurs för dig.

    Previous:hur man kan se galaxen
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org