välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är azurit bildas?

Postad av : Camilla Näslund

Definition

En mineral är ett icke-levande substans som förekommer i naturen. Den har en viss kvalitet och konsekvent kemiska struktur samt en distinkt naturlig sammansättning. Vanligtvis medföljer ett visst kristallin bildning dess struktur och sammansättning.

Några mineraler element. Välbekanta inslag kol, arsenik, guld, silver, koppar, bly, kvicksilver, platina och järn. Majoriteten av mineraler, dock är kemiska föreningar. Mineraler kombinera med varandra för att bilda stenar. Till skillnad från ett mineral, bergarter har en blandning av ingredienser.

Bildning

När koppar oxiderar utgör den karbonat mineral azurit. Denna vackra kristall har mer än 150 olika formationer. Den visar färgvariationer från en slående azurblåa ner till en mycket mörk blå-svart ute. Även azurit bildas från koppar familjen är dess utseende inte nödvändigtvis en indikator på förekomsten av koppar för gruvdrift.

Azurite absorberar långsamt vatten och med tiden förvandlas till malakit. Gruvarbetare i allmänhet hitta azurit och malakit tillsammans som en djupt blå sten med lysande blixtar av grönt samsas under bildande.

Egenskaper Azurite

Detta mineral är vacker, men det är också mycket skör. Det är en mjuk kopparkarbonat mineral i en spektakulär djup blå. Men dess rating på Mohs hårdhet skala mycket låg, registrering endast 3,5-4,0. Azurite gruvor skulle kunna producera en massiv pjäs eller en formation av knölar ta formen av en broccoli huvud.

Azurite väder enkelt och negativt mottagliga för ljus, värme och utomhus. Alla dessa faktorer kommer att påverka den briljans av dess färg. Samlare bör lagra Azurite i ett svalt, mörkt utrymme som en lufttät behållare. Dess känsliga natur är dock inte en nackdel till dess popularitet.

Användning av Azurite

hundratals år sedan, var azurit pigment val för konstnärer och målare. Målningar från denna tid, när den betraktas i dag, vittnar om hur sårbar Azurite. Azurblå himmel har oxiderat under åren och blivit en mycket ovanlig nyans av grönt. Mineraloger och samlare både ser detta som en av de mest estetiskt tilltalande transformationer göras av varje mineral.

Azuritefältet låg till grund för tidig smink applikationer, speciellt ögonskuggor. Denna användning stoppas när ömtåliga kvaliteter och färg förändringar (när det blandas med vatten) blev alltför uppenbart. Fortsätter dock dess användning i smycken och prydnadsföremål inredning.

Mining Platser

De flesta av dagens fina malakit kommer från gruvor i Kongo regionen. Azurite kommer från koppargruvor i Afrika, Australien, Chile, Kina och forna Sovjetunionen

Azurite också kommer från gruvor i Utah, Arizona och New Mexico i USA. Det finns också flera platser i Mexiko. Gruvor i La Sal, Utah, Bisbee, Arizona, och Grant County, New Mexico, är anmärkningsvärda på grund av den enastående kvaliteten på azurit de producerar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org