välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du visar månen med teleskop

Postad av : Stefan Svensson

Om du gillar att titta på alla de olika former månen gör, bör du prova det på nära håll med ett teleskop. Det är verkligen fantastiskt hur vårt solsystem fungerar. Tittar på månen och stjärnan stirrade genom ett teleskop är en stor förgången tid. Ta en kompis och få en närmare bild av månen
1.
Hitta den perfekta platsen. Vänta tills nära mörkt att ställa upp. Ge dig själv tillräckligt med dagsljus för att se vad du gör. Du vill vara i ett område där det inte finns några gatlyktor eller träd skymmer vyn. Detta kan vara i en bakgård, eller du kanske måste resa någonstans för att nå dessa villkor.
2.
Ställ upp teleskopet. Läs din bruksanvisning. Du måste balansera och montera teleskopet på stativet. När du har det inrättats, glöm inte att ta av linsskyddet. Face it i riktning mot månen.
3.
Bekanta dig med himlen. Det finns så många saker att titta på i vår himmel du nästan behöver ett program för att hitta allt (se resurs för ett planetarium program).
4.
Focus in för att fokusera teleskopet, är månen den perfekta platsen att börja. Du kommer att ha en ratt för att hjälpa fokusera dina objekt. Månen är lätt att hitta. Du kommer att veta exakt vad du tittar på, eftersom månen är så stor och ljus. Det kommer också att ha gott om kratrar och dalar för att inspektera. Att också hjälpa dig att hitta objekt, kan du använda din finder scope. Magnification. Börja lågt och arbeta dig uppåt. Om förstoringsgraden är för högt du en chans att göra dina bilder mycket suddig. Varje teleskop är olika så du måste leka med den för att få det rätt (även kolla manualen för fokusering).
5.
Kollar. Efter att titta på månen kommer du att märka hur mycket ljus månen avger. Du kanske inte ens kan se långt borta från ditt teleskop för lite efter att ha tittat på månen på natten. Tänk vad solen kan göra för att din vision.

Tips och varningar


  • refraktor teleskop är bra för att titta på månen (även planeter).
  • Försök aldrig titta på solen med teleskopet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org