välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur spill sanering olja - strandlinjen cleanup

Postad av : Valon Istrefi

Oljeutsläpp har en enorm miljöpåverkan. Påverkan på miljön är störst när det påverkar strandlinjen. På grund av oljeutsläpp, är inte bara skönheten i kustlinjen bortskämd, men själva överlevnaden av dessa livsformer som lever där är hotad. Så strandlinjen sanering är en uppgift av stor betydelse
1.
Oljeutsläpp har en enorm miljöpåverkan. Den påverkan på miljön som är störst när det drabbar kusten. På grund av oljeutsläpp, är inte bara skönheten i kustlinjen bortskämd, men själva överlevnaden av dessa livsformer som lever där är hotad. Så strandlinjen sanering är en uppgift av stor betydelse.

Olika tekniker används för oljeutsläpp rensningen stränder. Viktiga faktorer såsom typ av olja, geologi strandlinjen och hastigheten på vattenflödet, och typ och känslighet av växter och djur som sannolikt kommer att påverkas, fastställa den teknik som antagits för oljeutsläpp Cleanup processen.

Tekniker som används i strandlinjen miljö rensas omfattar både naturliga processer och fysikaliska metoder.
2.
naturliga processerna

I vissa fall, oljan är kvar att försämra naturligt som oljeutsläppet rensningen operation kan vara skadliga för miljön strandlinjen. Avdunstning, oxidation och biologiska nedbrytningen är den vanligaste naturliga processer för att skydda miljön.

I avdunstning de likvida komponenterna i oljan förångas och släpps ut i atmosfären. Sålunda minskar toxiciteten av spill över tiden. I oxidation, är de komplexa kemiska föreningar indelas i enklare föreningar som lätt kan lösas upp i vatten. I biologisk nedbrytning, de bakterier som finns i mark eller vatten förbrukar olja.
3.
Fysikaliska metoder

Shoreline sanering sker också med hjälp av fysiska metoder som högtryckstvätt, ånga tvättning, fysiskt avlägsnande av olja med skyfflar eller väghyvlar, kratta eller schaktar, eller torka med absorberande material.

I högtryckstvätt, är oljade stränder saneras med högtryckstvätt strömmar. Oljan spolas sedan i diken, som sedan samlas in med absorberande material. Även om detta strandlinjen Cleanup processen är billig, kräver det mycket av arbetskraft.
4.
Torka med absorberande material innebär användning av material som har kapacitet att absorbera många gånger sin vikt i olja. De orsakar inte några skador på strandlinjen och vissa kan även återanvändas.

Stigande och schaktar används när oljan har sipprat ut i sanden eller mellan stenar och kullerstenarna på stranden. Efter rengöringen är oljan och skräp förvaras säkert att slutföra hela processen strandlinje sanering.

    
    Copyright © 2011 give2all.org