välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om orm hanteringsutrustning

Postad av : Magnus Ekblad

När människor och vilda ormar komma allt närmare i närheten på grund av livsmiljöer intrång, chans möten med giftiga arter är på uppgång.
Under de senaste 10 till 20 år, herpetoculture eller hobby att hålla ormar, har vuxit med stormsteg i popularitet i många länder. Det finns även många amatörer som hävdar giftiga arter, som entusiaster ofta refererar till som "heta" ormar.
Folk som upptäcker orm på gården är vanligen mycket intresserade säkert flytta objudna gästen till mer passande kvartal. Herpetoculturists behöver ibland för att flytta ett provexemplar bur underhåll eller för en resa till veterinären. Båda situationerna kräver en del av samma typer av orm godshanteringsanordningar

Typer

Under de omständigheter, den äldsta traditionella metoden att hantera giftormar är fortfarande ett av de enklaste. Ormen pinne eller krok, används för att hantera och lyfta giftormar. Det är en lång bit lätt härdat stål och har en böjd krok i ena änden och ett gummihandtag som liknar en golfklubb i den andra. Olika storlekar och längder finns tillgängliga i handeln, inklusive hopfällbara modeller. Av säkerhetsskäl, krokar välja ungefär samma längd ormen i fråga. Modeller längre än 3 till 5 meter är svårare att hantera, eftersom de kan vara ganska tungt. För större ormar, måste du använda två krokar på samma gång för att kontrollera djuret.
Ormen tång, eller ta stick, är en enkel mekanisk verktyg med käftar som stänger runt ormens kropp och håll det. Föraren innehar den andra änden, som är ett slags pistolgrepp. Detta är inte det säkraste verktyget för ormen, dock. De flesta ormar thrash runt och objekt häftigt att vara grep på detta sätt. Många kommer att upprätthålla hud tårar och skador, och ofta revben kommer att brytas, särskilt i händerna på oerfarna handläggare. Om du känner att du måste använda det här verktyget, lim någon form av stoppning, som skumgummi, på insidan av käken. När du använder tång, alltid ta tag i ormen runt centrum av kroppen, aldrig i närheten av huvudet. Gripande bakom huvudet kan orsaka vikten på djuret, i kombination med stryk, för att enkelt skilja huvudet från ryggraden, som kommer att döda den direkt.
En eller två par pincett är utmärkta allrengöringsmedel verktyg för entusiasten. De är bra för matdags, för att flytta vatten skålen eller för att plocka hud sheddings ut ur buren. Tång finns i olika storlekar och former. Vissa är stora låsning peanger. Andra ser mer ut som pincett, och en del även ser ut som stora grilltång. Tång är ett måste för varje gång en hanterare måste hålla händerna borta från ormens strejk sortiment.
För besöksförbud uppgifter som medicinsk behandling, hylsor eller klar akryl huvudstöd är de mest effektiva av alla kommersiellt tillgängliga verktyg. De är betydligt säkrare för den som hanterar och mycket mindre stressande att ormen än fastlåsning och hand besöksförbud. Röret du väljer bör vara hälften så lång som längden och bara lite bredare än ormens kropp, och kommer att ha hål borrats längs dess längd. Det är bäst att ha någon som hjälper dig när du använder dessa. Ena änden av röret är öppet, det andra är förseglade. Ormen kommer in i öppet rör slut, och kommer inte att ha rum att vända huvudet runt. När kroppen är hela vägen in i röret, ordentligt tag i röret och ormen, fångstmetoder den inuti. Du kan nu medicinera den, plocka bort parasiter eller helt enkelt flytta djur från en plats till en annan. Var försiktig och inte sätta fingrarna över något av hålen i röret som är nära toppen av det fångade ormen, för att undvika risken av att komma i kontakt med en fang peta ur en av dem.

Överväganden

Användningen av fastlåsning klubbor för hand besöksförbud är mycket motverkas. Även med det specialdesignade och välkända sätter pinnar, sätter farligt.
fastlåsning och därefter besöksförbud huvudet av en giftig djur presentera den perfekta scenariot att vara värd för en otäck bita, och är i hanteringsprocessen mest sannolikt att resultera i att envenomated. Agile och aktiva arter såsom cobra motstå med våldsam stryk och vrida. Det är även svårt att få fastlåsning hålla rätt placerad med all denna verksamhet. Om djuret klarar av att lossa greppet på huvudet, du är i riktigt stora problem. Du måste fysiskt brottas med stora, kraftfulla huggormar såsom gaboons och skallerormar, och de nästan alltid vinner. Om ditt grepp äventyras på att släppa rasande ormen, är nära fingrarna fruktansvärt att verksamheten slutet, som kommer att ta en otäck defensiv strejk så fort den har fri.
Det finns alternativa hanteringsmetoder som är säkrare för er båda. Endast de mest erfarna hundförare bör även försöka använda fastlåsning, och det är endast om djurets liv är i fara.

Betydelse

Ormar är viktiga predatorer i vår miljö, och har betydelse för det moderna jordbruket. Dessa djur styr skadliga skadegörare och gnagare populationer, vilket gör dem till stor nytta för människor. Det är sant att en liten del av dem kan innebära fara för människor, men deras fördelar uppväger de risker de kan innebära.
Den ständigt ökande intrång i människans bostadsområden i naturen livsmiljöer för ormar garantier tillfällig mötet med en farlig reptil. Villaägare kan finna det önskvärt att säkert flytta ormar från sina lokaler. Andra söker sig aktivt till giftormar för personlig samlingar eller för reptil handel och vetenskapliga strävanden. För sådana individer, säkra och effektiva verktyg samt kunskap om deras rätta användning är av yttersta vikt.

Missuppfattningar

Det är ett sorgligt faktum att ormar anses av de flesta vara den mest föraktliga, hemsk och skrämmande djur på planeten. Än sorgligare är att dessa missuppfattningar är till stor del ur en rädsla för det okända, som föder okunnighet när det kommer till dessa vackra och mycket välgörande djur. Människor är inte en normal del av ormens kost, och de flesta kommer att attackera människor bara om de har häpen, rädd eller skadad. De flesta av dem är mer rädda för människor än människor av dem. Med över 2700 arter av kända ormar, bara cirka 400 är giftig. Av dessa var bara ca 200 arter utgör en fara för människor.
Folk underskattar grovt betydelsen av vilda ormar. Utan förmån för dessa rovdjur, skulle det ta cirka 60 till 120 dagar för bekämpning av skadedjur och gnagare befolkningar att ödelägga de flesta områden i världen med sjukdomen och förstörelse av grödor, livsmedel och fastigheter.
Människor som inte är vana orm hanterare ska inte spela med ens ofarliga ormar utan sakkunnig ledning, och de ska definitivt aldrig hantera en giftig reptil. Ormar bör alltid behandlas med den utrustning som är lämpliga för arten, och giftiga ormar ska aldrig hanteras av en ensam individ.
I motsats till vad vissa tror, hantering ormar är inte "cool", inte heller är det en hobby för oerfarna personer intresserade av chock värde, bara för skojs skull eller för att visa upp. Det är inte värt det. Ditt första misstag som innebär en "het" kan lätt vara din sista.
Var inte för snabb med att förlita sig på antivenin att rädda ditt liv i en kris. Även om det är sant att serum rädda liv årligen, de flesta människor är inte medvetna om att det finns individer som är allergiska mot antivenin själv. Allergiska reaktioner mot serum kan vara dödlig, eller resultera i allvarliga komplikationer och permanent biverkningar.

Geografi

någonstans att man kan stöta på ormar, lämplig hanteringsutrustning kan behövas.
Ormar lever på land, i träd och i haven. De bebor skogar, berg, savann, grottor, hål, sand Burrows och öknar. Ormar är vanligast i Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika, Europa och Australien.
Nästan det enda stora landmassor där dessa djur inte kommer att hittas är Grönland och Antarktis. Och, enligt legenden, St Patrick bort förment Irland av reptiler.

Varning

Hantera aldrig ormar, giftiga eller på annat sätt, under påverkan av någon sinnesförändrande substans. Alltid förbli fokuserad och aldrig tillåta dig själv att bli distraherad, även för en bråkdels sekund.
Inte snåla när man köper orm hanteringsutrustning. Använd gott omdöme där din säkerhet är berörda. Riskera inte död eller en $ 50,000 sjukhusräkning bara för att spara $ 25 från att köpa billiga verktyg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org