välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur kemiska lysstavar arbete?

Postad av : Magnus Ekblad

Vad är en kemisk Light Stick?

Eftersom uppfinningen av kemiska lysstavar, de har varit en stapelvara för alla som söker billiga ljus. Campare, vandrare och sportdykare använder ofta lysstavar. Till skillnad från ficklampor, behöver de inte batterier och det finns inga linser eller lökar att gå sönder om du tappar dem. Istället förlitar de sig på en kemisk reaktion för att producera ljus för 12 till 24 timmar, beroende på kvaliteten.

Hur är det ljus som produceras?

En lätt plaströr innehåller kemikalier som, när de blandas, producera ett starkt ljus. Dessa kemikalier lagras i separata delar av plaströr. Den kemiska reaktion som ger det synliga ljuset innebär några olika steg. Pinnen i sig har en lösning av väteperoxid och en blandning av fenyl oxalat ester. Färgen på ljuset bestäms av färgen på fluorescerande färg som finns i ljuset klubban. När de lösningar kombineras, sätter på det en kemisk reaktion där väteperoxid blandas med fenyl oxalat ester. Det peroxid lösning oxiderar estern, skapa en fenol. Det skapar också en radikal peroxyacid ester. Den peroxid sammansatta förnedrar till koldioxid och frigör sin energi i färgen blandningen, till spännande atomerna i färgen producera ljus.
Genom att böja båda ändarna av plaströret till varandra, en glasampull bryts , vilket får väteperoxid blandas med fluorescerande färg och fenyl oxalat lösningen. Genom att skaka den kemiska ljus kan blandningen snabbare blandat och upphetsad, och ljuset kommer att produceras mer jämnt och snabbare.

Ändra mängden ljus Producerad

kontrollerad frisättning av energi är värmekänsligt. Genom att antingen öka eller minska mängden värme som agerar på de kemiska reaktionerna hållas inom ljus pinne, kan du förkorta eller förlänga livet på det ljus som produceras. Till exempel, om du placerar dina Glowstick i kylskåpet, så är ljuset märkbart dimmer, men den håller mycket längre. Genom att värma upp enheten, antingen genom varmt vatten eller kroppsvärmen, kommer de kemikalier försämras mycket snabbare, och producera en betydligt klarare ljus.

    Previous:hur fungerar kemisk energi?
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org