välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man förutsäga utgången av vintervädret

Postad av : Magnus Ekblad

Vårdagjämningen, som infaller den 20 mars eller 21, signaler slutet av vintern på norra halvklotet. Det finns några mer tydliga tecken som hjälper dig att förutse förändringen av säsonger, som är särskilt välkomna efter några månader av hårt vinterväder
1.
Leta efter gäss som kommer tillbaka från sina vinter hemma. Du kan höra dem tutande overhead, flyger i formation mot söder, i slutet av vintersäsongen. De verkar vara mycket smartare än människor, och veta när det är säkert att återvända från sin varma, södra utfodring och häckningsplatser.
2.
Lyssna för grodor och leta efter andra kall -växelvarma djur, t. ex. fiskar, ormar och sköldpaddor. De kan inte hålla sig varma under vintern och måste ta skydd i hål och tunnlar eller vältra sig i lera, återstående vilande hela vintern. När årstiderna växlar och värmer marken, de instinktivt på dig när det är säkert att göra ett framträdande.
3.
Observera vanor insekter. Om de inte flyttar, de försvinner till vintern och sökte skydd under bark, i hål i marken eller i små sprickor och skrevor. När vintern är över, återkommer de och blir aktiva igen.
4.
Ta tempen på jorden. Jorden måste vara minst 60 grader innan vårbruket kan börja. Detta är en bra indikation på att vintern är över. En jord termometer finns på någon hårdvara eller plantskola leverans butiker, eller du kan testa värmen i marken som det medeltida jordbrukare i Europa förmodligen gjorde. De satt på marken med sina bara bottnar, och om det var för kallt, de visste att det inte var dags för vårbruket. Termometern är nog en mer tillförlitlig indikator på ankomsten av våren.
5.
Kontakta din lokala jordbruksfrågor kontor för den förväntade sista frost dagen för säsongen. De bestämmer detta genom att studera medelvärden av tidigare säsonger. Ibland är de inte är korrekta, men det ger dig en bra idé när man ska förvänta sig i slutet av vintern.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan se norrsken australis
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org