välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

litium och låga kaliumnivåer

Postad av : P-O Lennartsson

Litium och kalium engagera sig i en delikat balansgång i människokroppen. Båda är spårämnen som utför nödvändiga funktioner i människans fysiologi. Men litium kan orsaka kaliumnivåerna att falla, vilket resulterar i allvarliga problem såsom hypokalemi (kaliumbrist). När detta händer, kan du känna dig svag och din cellens funktioner kan försämras

Kemi av litium och kalium

Litium och kalium är medlemmar av alkalimetaller som bildar grupp I om det Periodiska Elements. Deras egenskaper är likartade. Joner av dessa element har ett en avgift, är lösliga och mycket reaktiva med vatten. Kalium har en viktig funktion i fysiologiska system, särskilt på transport av molekyler över cellmembranet. Det kalium pumpen är viktig för att upprätthålla balansen mellan det inre av celler och den omgivande interstitiell vätska. Detta är viktigt att överföra elektriska signaler genom muskler och upprätthålla en regelbunden hjärtrytm. När litiumjon konkurrerar med kaliumjonen, stör den här jämvikt. Litium kan också ersätta kalium i nerv vävnad som bedriver elektrisk stimulering till musklerna. Detta resulterar i muskelkramper och smärta.

Utarmning av kaliumnivåerna

En elektrolyt är en substans som bryts ner till en joniserad form i vattnet och gör att kroppen utföra elektriska stimuli till musklerna. En viktig elektrolyt i den mänskliga kroppen är kalium. Det tar på en positiv laddning för att bli K +. Vi får kalium i våra kroppar i allmänhet från källor i kosten som bananer, brysselkål, yoghurt, mjölk, soja, bönor, jordnötssmör, kyckling, nötkött, fisk, citrusfrukter och persikor. Litium är ofta en del av läkemedel och dess debiteras form Li + i kroppsvätskor. Dessa spårämnen har samma valens laddning, som gör litium aktivt konkurrera med kalium och ofta ersätta det i biokemiska reaktioner i kroppen.

Litium Konkurrens med Kalium

Detta ämne måste inte bara konkurrerar med kalium, men också med liknande spårämnen som natrium, kalcium och magnesium som också alkalimetaller med en oxidationstal avgift. När litium ersätter dessa element i biokemiska reaktioner, förändrar den övergripande fysiologin det påverkar elektrolyt lutningar på båda sidor av cellmembranen. Litium diffunderar till röda blodkroppar som transporterar det i hela kroppen i kärlsystemet. Det fäster på bindningsställen på nerv vävnader och kan ändra elektrisk impuls ledning och den komplexa elektrolytbalansen. Detta orsakar så småningom trötthet och andra muskelbesvär. Som litium ersätter kalium, njurar bort kaliumjoner från kroppen och vidare elektrolytisk inträder obalans som kalium minskar.

Källor och funktioner av Lithium

Litium intaget beror på diet och användningen av läkemedel innehållande den i någon form . En läkare kan ordinera det som litium aspartat som hälso-eller kosttillskott. Läkare ordinera litium för patienter som lider av bipolär sjukdom eller manodepressiv-depression samt klinisk depression. Det är en effektiv behandling för att minska aggressivt beteende hos barn. Det är också en behandling för demens och Alzheimers sjukdom, eftersom det förbättrar minnet och har visat sig ge en ökning av hjärnans grå massa upp till 3 procent i fyra veckor. Ordineras som litium orotate eller aspartataminotransferas får den behandla stress, alkoholism, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) och Attention Deficit Disorder (ADD). Under normala förhållanden finns det inte mycket litium finns i kroppen för att konkurrera med kalium.

Symtom på kaliumbrist

Litium från medicinska källor kan orsaka många problem relaterade till låga kaliumnivåer. Dessa kan omfatta muntorrhet, ökad törst, svag och oregelbunden hjärtrytm och muskelkramper. Bland symtomen är elektrolytrubbning, njurproblem, uttorkning och avvikelser EKG. Med möjliga hypokalemi eller kaliumbrist som en bieffekt måste både läkare och patient övervaka kaliumnivåerna ständigt medan denna typ av medicinering.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org