välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför kyla orsakar kwanzan körsbärsträd grenar för att släppa?

Postad av : Jeanette Morales

Kwanzan är ett japanskt blommande körsbärsträd med tunna bark och grenar. Prydnadsträd fruktträd såsom Kwanzan körsbärsträdet har svaga lem anslutningar till stammen. Eftersom trädgrenar är tunna och är inte i sig stark, kan skälla uppdelning, sprickor och fallande grenar uppstå på grund av hård vind och kyla

Orsak

sträng kyla upplevt i slutet av vintern kan orsaka splittringar kallad frostspricka. " När snabb förändring av temperaturen sker, kan trädet vävnad REClimate inte eller anpassa sig till de väderförhållanden tillräckligt snabbt. Vattnet i vävnaden fryser och orsakar cellskador. Skadan kan resultera i bark och grenar sprickbildning och klyvning. Sprickor på träd trä försvaga stöd av bålen eller armar och ben, och därför är det mycket lätt för grenarna att falla på effekterna av starka vindar och alla andra mekaniska krafter

Wound

USA: s tidigare Skogsbruk Service vetenskapsman och författare. Dr Alex Shigo och ett team av forskare upptäckte att dela stammar och bark sprickor börjar inte från frost sprickor utan från ett sår som vållats under trädets tidigare tillväxt. Detta fotsår internt och blir svåra på grund av extrem temperatur och tryck. Såret ytor på grund av påtryckningar faktorer som upptining och frysning. Orsakerna till dessa interna sår fysiska skador på stammen och rötterna under utveckling och död av de viktigaste rötterna under planteringen tid. Sår kan också orsakats av flush-cut beskärning och döda lemmar kan orsakas av toppning nedskärningar.

Överväganden

Kwanzan trädet är mer sårbar när det är unga eller nyplanterat. Vissa splittringar och fallande grenar är inte dödlig. Även med sprickor och sprickor, kan vitala funktioner trädet fortfarande utföras. Split, får dock tillåta sjukdom organismer att tränga in i inre lager och inleda ruttnande. Faktorer som påverkar hur känslig Kwanzan träd för frost sprickbildning är överdrivna senare tillväxt, varm temperatur, kväve och hög luftfuktighet. Andra träd som är mottagliga för sprickor och faller är lönn träd och fruktträd.

Intervention

Enligt en artikel på plantclinic. cornell. edu webbplats är det inte effektivt att täta sprickor med färg eller tjära. Spåra bark kring spliten med en steriliserad kniv kan främja valk byggnad. Trace runt på varje sida av såret. Snittet får inte vara mer än 1 /2 eller 1 cm från split. Efteråt bör barken från insidan av spår mönster avlägsnas. Undvik gödsling mot slutet av växtsäsongen. Detta kan gnista ny tillväxt av vävnad som är utsatta för vintern skador.

Förebyggande

Enligt en artikel på treesforyou. com webbplats, även om kallusvävnad på Kwanzan trädet form för att stänga externa spricka, trä- fibrer kan aldrig helt läkt. Det är bättre att förebygga utformningen av inre sår och förstärka ramen för trädet medan det fortfarande växer. För att göra detta måste vederbörligt gödsling och beskärning sker under träd utveckling. Trädet filialerna måste vara jämnt fördelade för att producera en starkare ram.

    Previous:litium och låga kaliumnivåer
    Next:nothing
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org