välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stål vs galvaniserat stål styrka

Postad av : Charlotte Wannberg

Stål är sammansatt metall av järn och kol. Carbon tillsätts vid smältprocessen att ytterligare stärka järn. Beroende på den mängd koldioxid som finns, kan stål vara av olika kvaliteter som serverar en mängd olika ändamål. "Galvaniserad" stål görs genom att lägga ett lager av zink och andra mineraler på ytan av stålet objekt att skydda den mot korrosion (även kallat "oxidation")

Du behöver:.
Frigolit kylare eller liknande låda.
Kniv.
Vatten.
Tidning.
Fuktig jord.
Torra löv.
Worm mat.
Maskar.

Iron

Järn förekommer som en naturligt förekommande oxid i berg som måste brytas. Malmen krossas och sedan smälts i en ugn för att smälta järnet ur klippan. Koks (en form av kol) används som bränsle till ugnen. Andra mineraler som kalksten tillsätts för att fälla föroreningar såsom silikon, som utgör ett lager av "slagg" på ytan av det smälta järnet och förs bort. Under smältning, är kol från koksen absorberas av järn, förstärka det. Det smälta järnet kan sedan kastas i en mängd olika formar, såsom manluckor och galler.

Stål

olika stålkvaliteter förekommer, var med olika mängder av kol i dem. Detta kan variera från 0,25 procent till 1,5 procent kol. Carbon är inbyggt i järn under ett smältverk process som innebär kontrollerad uppvärmning och kylning av det smälta järnet, tillsammans med en kolkälla En högre grad av kol i stål innebär att det kommer att bli svårare (typiskt koks. ), Men kommer det också sprödare. Lägre halter av koldioxid gör att stål som skall mjukare, men mer formbara.

Galvaniserat stål

zink skyddar stålet mot korrosion eftersom det inte rostar. "Galvaniserade" stål är producerad av nedsänkning stål i en tank med smält zink (en process som kallas "varmförzinkning") vid temperaturer på 438 till 460 grader Celsius. Zink reagerar med järn molekyler i stål för att bilda ytskikt som innehåller både element. När galvanisering har slutförts, kommer stålet skyddas med en översta skikt av ren zink, följt av tre lager av zink blandat med järn molekyler (var och en av minskande mängder zink).

rostfritt stål

Rostfritt stål omfattar en rad olika kvaliteter och kategorier. Liksom galvaniserat stål, har rostfritt stål en rostskyddande element tillkommer, vanligtvis 10 procent krom. Till skillnad från galvaniserat stål, är rostfritt stål legerat med en icke-oxiderande element under smältprocessen. Den krom legering reagerar med luftens syre och bildar ett skyddande lager av kromoxid på stålets yta.

Jämförelser

Förzinkat och rostfritt stål både förhindra oxidation. Men varje typ av metall som tillverkats för särskilda funktioner. Galvanisering av stål är en billigare process än att göra rostfritt stål. Galvaniserat stål används i bygg-och fordonsindustrin samt maskindelar och verktyg. Rostfritt stål har ett brett utbud av sorter, varje med olika mängder av legeringar. Dessa olika stålkvaliteter balans formbarhet med hårdhet och anti-korrosiva egenskaper. Rostfritt stål används som köksredskap, verktyg och järnvägsspår, bland många andra program.

    Previous:nothing
    Next:korallrevsakvarium belysning krav
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org